Turvallisuuspolitiikan kiemurat

Suomen turvallisuuspolitiikka nojautuu puolueettomuuteen ja sotilaalliseen liittoutumattomuuteen.  Turvallisuuspolitiikkamme mukaan voisimme näin pysytellä sotien ulkopuolella.   Puolustusvoimien ylipäällikön, Sauli Niinistön mukaan liittyminen puolustusliittoon tarkoittaisi, että olisimme automaattisesti mukana sodassa, jonka Venäjä aloittaa hyökkäämällä jonkun puolustusliiton jäsenmaan kimppuun.  Venäjä on ilmoittanut, ettei se hyökkää puolustusliiton jäsenmaita vastaan mutta liittoutumattomien osalta hän ei lupaa mitään.  Kovin Suomen turvallisuuspolitiikka on kiemuraista,

Jos uskoisimme Putinia, ettei Naton jäsenmaahan hyökätä, se olisi meille parempi turvatakuu kuin Naton 5.artikla.  Noin 60% suomalaisista luottaa Venäjään ja  on sitä mieltä, että Putinin antama turvatakuu Naton jäsenmaille koskee myös Suomea ja on parempi kuin 29 Naton  länsimaan antama lupaus jäsenmailleen, mitä Suomi ei ole.  Kansa on aina oikeassa ja Torvaldsia lukuun ottamatta kaikki presidenttiehdokkaat.  

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli. Harrastan myös torveilua, soitan kornettia kahdessa puhallinorkesterissa.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukset ovat kummallisia, jopa omastakin mielestä. Joskus jopa vastoin yleistä mielipidettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu