Apotti

Olin muutama vuosi sitten lääkärin vastaanotolla Kivenlahden terveysasemalla Uuden Vuoden aattona. Lääketieteelliset asiat oli aika nopeasti käsitelty mutta sitten tulivat esiin tietojärjestelmät. Ihmettelin miksi minun pitää aina kertoa koko sairashistoriani, eikö niitä ole kirjattu sinne tietojärjestelmään.

Tämä lääkäri kertoi, että hän oli osallistunut lukuisiin suunnittelutapahtumiin, joihin osallistui aina paitsi lääkereitä myös poliitikkoja. Päätöksiä ei juuri syntynyt.

Meillä meni Uuden Vuoden aattona aika pitään kun huomasimme puhuvamme samasta asiasta, kuinka toimiva tietojärjestelmä toteutetaan.

Olen elämäntyöni tehnyt pankkien tietojärjestelmäsuunnittelussa. Voin vakuuttaa, että jos pankeissa projektit olisi toteutettu niin kuin tämä lääkäri kertoi, olisimme vielä shekkimenenetelmän käyttäjiä. Meillä pankeissa projektipäällikkö vastasi siitä, että toimeksiantan hyväksymä projektisuunnitelma toteutuu. Olin usean projektin vetäjänä, joten puhun kokemuksen ”syvällä rintaäänellä”. Tämä sama pätee myös muillakin aloilla ja etenkin rakennusalalla.

Mielestäni tarkein syy siihen etteivät terveudenhoitoalan tietojärjestelmät ole onnistuneet on siinä, että toimeksiantajia on liikaa ja he eivät ole yksimielisiä siitä mikä pitää olla lopputulos. Tavoitetta muutetaan koko ajan. Toinen tärkeä syy on siinä, ettei toimeksiantajilla ole ammattitaitoa valvoa toteutusta ja sen etenemistä.. Alaa tuntematon projektin valvontaryhmä ei onnistu tehtävässään.

+9
MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu