Demokratiassa uskotaan että kansa tietää

.Onko natsisakset uhka demokratialle
.
.
.
.

Hallitusohjelma on jakanut poliitikot vasempaan ja oikeaan nurkkaukseen, missä kumpikin nurkkaus esittää, että heidän mielipiteillään on koko kansan tuki. Nyt ollaan ”eipäs – juupas” -tilanteessa. Demokratiassa valta on kansalla. Kansan tahto mitattiin vuosi sitten ja oikeisto voitti. Nyt vasemmisto väittää että oikeisto ”varasti” vaalit valheilla (vrt. Trump).

Vasemmisto on pistänyt Suomen viennin seis, niin kauaksi aikaa, että oikeistonurkkaus luovuttaa. Avuksi on huudettu myös EU:n kumppani-mepit mottaamaan Suomen hallitusta. Eivätkö nämä mepit kunnioita Suomen demokraattista päätöksentekojärjestelmää?

Mikä on siis kansan tahto? Sen selvittämiseksi on muitakin konsteja kuin uudet vaalit. Naton jäsenyyden kannatusta mitattiin gallup-tutkimuksin vuosikausia. Voisiko esimerkiksi EK ja SAK tilata tutkimuksen tästä aiheesta? Jos tehtäisiin useampi tutkimus, saataisiin kattavampi kuva kansan mielipiteestä hallitusohjelman suhteen ja sen vaikutuksesta Suomen velkakierteeseen.

Tämä voi vaikuttaa osapuolten kannalta riskipeliltä, mutta ainakin se olisi reilua niitä kohtaan jotka väittävät, että kansalle valehdeltiin taloustilanteesta.

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukset ovat kummallisia, jopa omastakin mielestä. Joskus jopa vastoin yleistä mielipidettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu