Entiset pomot kritisoivat hallituksen työmarkkinapolitiikkaa

.
.
.
.

A-Studiossa tänään keskustelivat Suomen työmarkkinatilanteesta entiset suuresti arvostamani työmarkkinapomot Lasse Laatunen ja Lauri Ihalainen. Oli virkistävää kuulla ”eipäs-juupas-väittelyn” sijaan asiallista keskustelua työmarkkinatilanteesta. Laatunen kritisoi kovasti hallitusohjelman työmarkkinauudistusta (vaikka kerrotaan, että se oli EK:n sanelema). Hänen mielestään uudistuksiin olisi pitänyt sisällyttää ”pelivaraa” niin, että joistakin asioista olisi voinut antaa periksi. Kummatkin keskustelijat olivat yksimielisiä siitä, että kolmikantainen sopiminen on ollut Suomen voimavara ja siitä luopuminen olisi vahinko.

Epäselväksi minulle jäi kuinka keskustelijat suhtautuvat poliittisten lakkojen rajoittamiseen.

PS. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli Laatusen ja Ihalaisen soilmioiden värit. Mielessä kävi, että olisivatkohan vaihtaneet solmioita ennen lähetystä.

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukset ovat kummallisia, jopa omastakin mielestä. Joskus jopa vastoin yleistä mielipidettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu