Hallitsevatko tietotekniikkajätit maailman menoa?

Jarno Limnellin budjettiriihiblogissa harhauduin Kirsi Kallion kanssa sivupoluille keskustelemaan teknologiasta ja lopulta väänsin puheen tietotekniikkaan ja sitä hallitseviin jätteihin:

(lainaus omasta kommentista) ”Tietotekniikkajätit hallitsevat mielestäni liikaa markkinoita mutta se kai on kiinni ostajista lopulta. Kummajainen oli mm. se ettei ilmainen Linus pärjännyt Microsoftin Windowsille. Mikseivät yritykset ja julkinen hallinto edes Suomessa ottaneett Linusta käyttöönsä (vieläkään ei ole liian myöhäistä ja miten julkisten hankintojen kilpailutusdirektiiviä sovelletaan tietojärjestelmien hankinnassa? Onko Linus edes mukana?)

Tässä muutamia täkyjä keskustelulle. Myönnän auliisti etten tiedä aiheesta juuri muuta kuin omat kokemukseniWindowsin virheista ja siksi (omaan tiedonnälkääni) toivoisin, että aiheesta muutakin tietävät ja kiinnostuneet, ottavat kantaa. ( Windowssin bugeistakin saa toki kirjoittaa).

Aihe on niin laaja, ettei varmaankaan totuutta tälläkään kertaa löydy, mutta aina kaiken kehityksen alku on kyseenalaistaminen ja ihmettely. Erityisesti Linus vastaan Windows kiinnostaa.

+2
MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu