Kansanäänestys puolustusliitosta.

Kansanäänestyshöperehdintä oli alusta pitäen hillittömintä kuviteltavissa olevaa idiotismia.

Entä jos se kuitenkin toteutettaisiin ja kansa äänestäisi galluppien mukaisesti 60 vastaan, 20 puolesta, 20 hällä väliä.

Mitä tämä äänestystulos kertoisi muille maille? On täysin selvää, että valtaosa eurooppalaisista Naton jäsenmaista, ottaisi ”nokkiinsa” aha, apu ei kelpaa, no mikässiinä sitten. Ei tupata jos ei tykätä. Ei Eurooppa yhtä ”tosi itsenäistä” kansaa kaipaa, jonka itsenäisyys on itäisen naapurin mandaaditilla.

Rauhan aikanakin ”leirin” valintapäätös (leiri tässä tarkoittaa, että kuuluisimme itäblokkiin, Venäjän intressipiiriin) joka vielä vahvistuisi, jos tekisimme finexitit.

Ulkomaiset yritykset laskisivat tarkkaan maariskin ja melko varmasti jättäisivät investoimatta Suomeen kun työvoimakustannukset ovat maailman korkeimpia. Juuri niin, olisimme todella itsenäisiä, meitä ei määrättäisi Brysselistä eikä Washingtonista. Hinnat ja valuuttakurssit saisimme sanelle itse. Selvääkin selvempää olisi, että Kremlin vaikutusvalta palaisi suomettumiskaudelle. Ystävä olisi olisi lähellä, suorastaan iholla ja viholliset kaukana Euroopassa ja Amerikassa.

Kriisitilanteessa Huoltovarmuuskeskus olisi pulassa elleivät pimeät toimittajat hoitaisi tuotteita pimeiltä markkinoilta. Armeijan asehankinnat pitäisi suunnitella uusista maista, no siinä tuskin olisi ongelmaa koska aseiden lisäksi maatamme tulisi puolustamaan myös joukot.

Venäjälle Naton hylkääminen olisi avoin valtakirja. Putin on ilmoittanut ettei Venäjä uhkaa (kykene uhkaamaan) Natoa eli sen jäsenmaita.

Jotenkin tuntuu, että kansaltamme puuttuu itseluottamusta. Yhteistyö muiden kanssa ei onnistu, koska luulemme, että ne aina höynäyttävät meitä. Taidamme olla aika masokistinen kansa, kuvittelemme, että arvostusta tulee vain kun otamme lujasti turpaan.

MattiVillikari1

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu