Kreikkalainen vuusto

Juu, luitte ihan oikein, vuustosta on kysymys tai oikestaan siitä, ettei kreikkalaista vuustoa saa valmistaa Suomessa

Maaseudun Tulevaisuus  ”Suomalainen kaurameijeri Mö Lohtajalta on kehittänyt kaurasta salaattijuustoa vastaavan tuotteen, jolle se antoi nimen Kreikkalainen vuusto.

Ruokavirasto ilmoitti, että tuotteen nimi on muutettava. Virasto pitää sanaa ”kreikkalainen” harhaanjohtavana. Sen mukaan nimi antaa ymmärtää, että tuote on Kreikassa valmistettu.”

 

Eikö Ruokavirasto ole tietoinen, että kaupoissa myydään venäläistä suolakurkkua*), ranskalaisia perunoita (valmistettu Ålannissa),  HK:n Amerikan pekonia, Valion tekemää turkkilaista jugurttia jne. Ehkä virastossa kuvitellaan että ”vuustoa” ei voi tehdä muualla kuin Kreikassa.

En koskaan Kreikassa vieraillessani ole saanut ”vuustoa” ravintolassa, aina ovat tarjonneet juustoa. Suosittelen Ruokaviraston ”tiukkapipo-osaston” virka- miehille ja naisille käyntiä Kreikassa tutustumassa ”vuuston” valmistukseen.

 

*) eikö suolakurkkujen tuonti Venäjältä ole talouspakotteiden mukaan kielletty?

 

 

+1
MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukseni ovat kummallisia, jopa omasta mielestänikin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu