Minä olen antanut huonoja neuvoja

Tasavallan Presidentti Alexander Stubb

.
.
.
.

Stubbin ollessa pääministeri kirjoitin täällä Puhueenvuorossa hänelle neuvon: ”Älä hymyile niin paljon. Suomessa politiikka on vakava asia. Ota mallia vaikka Lauri Ihalaisesta.”

Nähtyäni Tasavallan Presidentin virallisen valokuvan hätkähdyin aluksi. Päästyäni hämmennyksestä mietin mitä tämä kuva ilmentää. Tietenkin kuvassa on Alex sellaisena kuin hänet normaalisti nähdään, rentona ja hymyilevänä. Jos kuvassa olisi tuimakatseinen ja totinen Alex, mieleen tulisi ajatus, että jotakin on pahasti vialla kun Alex on noin vakavana.

Mutta kuva ei esitä pelkästään Alexia. Se ilmentään uuden aikakauden alkua Suomessa. Nyt meidän ei tarvitse enää hymyillä pakosta kuin ”velkainen isäntä”. Presidentti Niinistön mukaan ”naamiot on riisuttu” ja alta ovat paljatuneet toiset kasvot, Venäjällä sodan julmat kasvot ja Suomessa suomettumisen jälkeen vapaan kansan hymyilevät kasvot.

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukset ovat kummallisia, jopa omastakin mielestä. Joskus jopa vastoin yleistä mielipidettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu