Ministeri Kiurun vastaus oli epäselkokielen huippu

Paula Risikko kysyi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulta, miksei pakkotestejä voitu tehdä jo viime vuonna, kun nähtiin että rajoilta alkaa tulla viruksia.

Ministeri Krista Kiurun vastaus yksinkertaiseen kysymykseen oli ”puutaheinää”.

*******

”Arvoisa puhemies! Niin kuin totesin, niin elokuussa on esitetty tartuntatautilain pykälän kokonaiskäyttöönottoa, ja siitä on käyty todella kovaa debattia siitä asti. Tätä debattia on käyty toimivaltaisten viranomaisten kanssa, ovatko he itsenäisinä viranomaisina tulkitsemassa tätä pykälää sekä kohdennettujen massatestausten että kohdennettujen yksilötestausten osalta samalla tavalla. Minun käsitykseni on, että meillä ei voida juuttua viikoiksi, kuten täällä eduskuntakin toteaa, käymään sitä keskustelua että pannaanko toimeen tätä lainsäädäntöä, estetäänkö viruksen leviämistä kaikin toimin näiden yksittäistenkin henkilöiden osalta jotta tämä pakkotestaus mahdollistuisi, ja sen johdosta on lähdetty nyt siihen, että tuotiin lainsäädäntöesitys tänne. Ja niin kuin täällä on todettu, perustuslakivaliokunta teki sen kannanoton sit viimein, että tuo alkuperäinen elokuussa alkanut keskustelu tän pykälän sisällöstä oli sittenkin juuri niin, että näitä toimivaltuuksia
jo nyt olisi toimivaltaisella viranomaisella myös toimia.

********

Vastaksesta voi päätellä aika paljon ministerin kyvyistä selkeään ajatteluun. Lopussa hän kiteyttää vastauksensa siten, että elokuusta lähtien on keskustelu tämän pykälän sisällöstä. Perustuslakivaliokunta ratkaisi ongelman: ”toimivaltaisella viranomaisella on toimivaltuuksia toimia”.

Kauan kesti mutta onneksi ongelma ratkesi.

+17
MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu