Mitä Zyssen päällä voi tehdä?

.
.
.

Eilisessä A-studiossa Zysse antoi päänsä pantiksi siitä ettei Suomi joudu edesvastuuseen säätämästään käännytyslaista. Onneksi Suomessa ei voi menettää päätä mutta kunnian voi. Jäämme siis odottamaan kuka tässä menettää kunniansa Zysse vai joukko lainoppineita ja kansanedustajia.

Tilanne on mielenkiintoinen. Oikeuskansleri Tuomas Pöystin, Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläisen ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomari Pauliine Koskelan mielipide käännytyslaista on vastakkainen kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori Martti Koskenniemen, ihmisoikeusjuristi Martin Scheininin ja perustuslakivaliokunnalle antaneiden 18 oikeusoppineen mielipiteiden kanssa.

A-studiossa Zyssen perustelu oli yksinkertainen, Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa ei ole koskaan ollut esillä Suomen itärajalla tapahtuneen välineellistetyn maahantyöntämisen kaltaista tilannetta, missä Venäjä syyllistyy ihmisten käyttämiseen hybridisodan välineenä.

Martti Koskenniemi on A-studiossa kertonut ettei ole olemassa mitään laillista keinoa estää nykyisten säännösten väärinkäyttö eli välineellistettyä turvapaikan hakua.
Jos Suomi saisi käännytyslaista tuomion, se olisi ennakkotapaus ja jokainen voi arvata mitä siitä seuraisi.

Olen siis vahvasti sitä mieltä, että Zysse saa pitää päänsä.

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukset ovat kummallisia, jopa omastakin mielestä. Joskus jopa vastoin yleistä mielipidettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu