Nälkä Afrikassa – Putinko syyllinen?

Venäjän ”erikoisoperaatio” ei kohdistu ainoastaan Ukrainaan. Venäjä varastaa sumeilematta viljaa, jota aiemmin on lähetetty mm. Afrikkaan. Kun aika monet Afrikan maat ovat Venäjän ystäviä, nälkä saattaa lopettaa ystävälliset suhteet. Tämä tietenkin vain siinä tapauksessa, että maan korruptoituneet  johtajat välittävät kansansa tilanteesta.

Yksi viljapulasta kärsivä on Egypti.   Egyptillä on huomattava sotalaivasto. Jos Egyptin lipun alla purjehtivat viljalaivat lähtisivät hakemaan lastia Ukrainasta  egyptiläisten sotalaivojen ja miinanraivaajien turvaamina, tuntuisi aika kummallisena, että venäläiset haluaisivat estää sen.

Yksi mahdollisuus ukrainalaisen viljan saamiseksi maailmalle olisi lastata se jostakin Romanian satamasta. Vilja sinne kuljetettaisiin rautateitse, raideleveys kai on sama?

Kun viljankuljetuksen suojausta ei tekisi Nato eikä varsinkaan USA, Venäjä joutuisi vaikeaan tilanteseen. Egyptiläisen kauppa-aluksen kulun estäminen olisi Venäjälle iso juttu.

+1
MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukseni ovat kummallisia, jopa omasta mielestänikin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu