Natohysteria jatkuu kiivaana vaikka juna on jo liikkeellä

Natokeskustelun sisältö on muuttunut siitä pitääkö Suomen liittyä Natoon vai ei, siihen koska on oikea aika liittyä.

Siitä huolimatta entiset vakaumukselliset Naton vastustajat eivät ole luopuneet.  Rauno Lintusen perustelu on mahtava:

Kaikki sodat ovat virallistettua äärimmäistä väkivaltaa. Ihmisten tappamisen ohella työläisten käsillä tehty infra ja muu rakentaminen tuhotaan. Tästä syystä vastustan Suomen Nato-hakemuksen jättämistä.

Lintunen ei varmaan ole lukenut Naton perussopimusta, missä kerrotaan, että järjestön tarkoitus on että kiistat voitaisiin ratkaista rauhanomaisesti.

Kimmo Kiljunen luottaa taas Suomen ylivertaiseen diplomatiaan. Paavo Väysynen lataa oikein kunnmolla. Natojäsenyys on uhkapeliä Suomen turvallisuudella.

Aarno Vehviläinen kirjoittaa: ”Monenlaisia selityksiä löytyy sille, ettei Venäjästä ole mukamas vaaraa NATO-Suomelle. Nato-intoinen kansa hyväksyy mielellään mukavasti lohduttavia selittelyjä.

Vehviläisen mielestä Nato olisi Venäjälle se viimeinen pisara. Tästä voi päätellä, ettei Suomen tähänastisilla sopimuksilla ole vaikutusta Suomen ja Venäjän välisiin luottamuksellisiin ja rauhanomaisiin suhteisiin*.

Suomi on jo Venäjän vihollisen EU:n jäsen

Suomi osallistuu pakotteisiin Venäjää vastaan ja toivoo niiden kiristämistä

Naton rauhankumppani ja osallistuu Naton harjoituksiin Itämerellä, Suomessa ja pohjoismaissa

On tehnyt isäntämaasopimuksen Naton kanssa

Harjoittaa puolustusyhteistyötä Ruotsin, Norjan, Englannin, USA:n ja EU-maiden kanssa.

*) Hauska ilmaisu muuten tuo rauhanomainen suhde. Siis rauhalta vaikuttavako? Suomen suhteet muihin naapureihin eivät koskaan ole olleet rauhanomaisia, niiden luonnetta ei ole edes tarvinnut kuvata.

 

Natohysteria on siis kova ja viimeisenä yrityksenä on suistaa natojuna raiteilta.

+13
MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukseni ovat kummallisia, jopa omasta mielestänikin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu