ODKB on laajentunut uhkaavasti rajoillemme

Kollektiivisen turvallisuussopimuksen järjestö ODKB (Organizatsija Dogovora o kollektivnoi bezopasnosti) on sotilasliitto johon kuuluvat Armenia, Kazakstan, Kirgisia, Tadžikistan, Uzbekistan, Valko-Venäjä ja Venäjä.

Liiton tarkoituksena on syventää kollektiivisesti jäsenmaiden sotilaallista ja poliittista yhteistoimintaa. Sopimuksen mukaan jäsenvaltiot pidättäytyvät voimankäytöstä toisiaan vastaan, eivät liity muihin sotilasliittoihin ja aggressio yhtä jäsenvaltiota vastaan on hyökkäys kaikkia vastaan.

 

ODKB eroaa Natosta siinä että Natossa annetetaan turvatakuu järjestön ulkopuolista hyökkästä vastaan. OCKB:ssä taas pidättäydytään voimankäytöstä toisia jäsenmaita vastaan.

Jos Suomi olisi jäsenenä ODKB:ssä meillä olisi sitoumus etteivät Armenia, Kazakstan, Kirgisia, Tadžikistan, Uzbekistan, Valko-Venäjä tai Venäjä käytä voimaa meitä vastaan.

 

Naton jäsenenä meillä ei olisi turvatakuuta muiden jäsenmaiden aggressiota vastaan. Suurin yhteinen tekijä kummassakin tapauksessa on kuitenkin Venäjä. 

 

 

 

Karjalan Tasavalta kuuluu historiallisin perustein Suomen etupiiriin.  Samoin perustein kuin Viipuri on vanha venäläinen kaupunki,  Äänislinna on vanha suomalainen kaupunki.

 

На мой взгляд, Республика Карелия должна выйти из состава Российской Федерации.

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukseni ovat kummallisia, jopa omasta mielestänikin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu