Olisiko Ukraina pitänyt hyväksyä Natoon?

Nyt yli vuoden ajan Ukraina on osoittanut, että sillä on kaikki ne ominaisuudet mitä yhteiseen puolustusliittoon tarvitaan. Tärkeintä ovat motivaatio ja taito, materiaali ja logistiikkakin ovat toisarvoisia mutta tärkeitä. Ilman motivaatiota aseista ei ole hyötyä ja toisinpäin. vähäiselläkin materiaalilla pärjää, jos on motivaatiota.

Ilman Natojäsenyyttä Ukraina on pärjännyt vuoden. Voimme vain miettiä, mitä Nato olisi hävinnyt jos se olisi ottanut Ukrainan täysjäseneksi heti. Ei mitään. Väittäisin jopa, että mitään Venäjän hyökkäystä  ei olisi tullut.   Kysymys kuuluu:  miksi Nato pitää niin korkeaa kynnystä jäsenyydelle vaikka se käytännössä tukee kaikin tavoin  YKn periaatteita:  valtioiden  suvereniteettiä?

 

Sota ja tavaton ihmishenkien ja infrastruktuurin tuhoamiselta olisi vältytty. Olisiko se ollut Naton periaatteiden vastaista? Tuskin. Kysynkin miksi organisaatiot ovat näin tyhmiä etteivät osaa ennustaa päätöstensä vaikutuksia etenkin oman toimintatarkoituksen kannalta. Maailman rauhan ylläpito. Siihen verrattuna Nato oli tyhmä ja koko läntinen yhteisö on  tosi tyhmä päätöksenteon yksimielisyysvaatimuksessa.    Joskus kuitenkin se yksi on viisaampi kuin joukko (se pyörii sittenkin)  mutta politiikassa tuo ei päde.

Olen usein verrannut sitä käräjäoikeuden konsensuspäätökseen missä syytetyllä on veto-oikeus.

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukseni ovat kummallisia, jopa omasta mielestänikin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu