Onko laiton maahantulo ihmisoikeus?

Onko laiton maahantulo ihmisoikeus?

Ei tietenkään ole, mutta kun sitä ei tiedetä ennen kuin on tutkittu. Yleensä EU:n ulkorajoilla tutkitaan maahantulon edellyttämät asiapaperit. Tämä voisi koskea kaikkia saapujia, myös turvapaikan hakijoita, siis se, että turvapaikan saamisen edellytykset tutkittaisiin heti ja jos niitä ei ole, maahantulo evätään. Näin menetellään jo niiden kohdalla, jotka eivät hae turvapaikkaa.

A-studiossa tänään Li Anderson kertoi totuuden: käännytyslakia on mahdoton korjata sellaiseksi ettei se rikkoisi kv-sopimusten ehdotonta palautuskieltoa. Siis käännytys ilman käännytystä on kuin 0% kossu!?!!!

Laki, jos sitä ylipäätään tarvitaan, koskisi nopeutettua turvapaikan haun käsittelyä rajalla. Siten menettely täyttäisi ihmisoikeussäännökset ja perustuslain.
Jos jossakin määritellään miten nopeutettu turvapaikkahakemus pitää tapahtua, noudatettakoon sitä. Kaikkien normien mukainen esikarsintaprosessi etenee siis: hakemuksen jättäminen – sen tutkiminen – päätös hakemuksen hylkäämisestä – palautus. Selvissä tapauksissä tämä prosessi voi tapahtua muutamassa minuutissa. Nopeutettu käsittely tarkoittaa siis selvien tapausten erottamista. Muut hakemukset ohjataan nykyiseen jatkokäsittelyyn. Mielestäni selvien tapausten osalta pitäisi puhua maahantulon eväämisestä, ei käännytyksestä. Tästä aiheesta ole kirjoittanut aiemminkin.

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukset ovat kummallisia, jopa omastakin mielestä. Joskus jopa vastoin yleistä mielipidettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu