Onko Suomen Natojäsenyys laittomuuden huippu?

Onko tämä laittomuuden huippu?

 

Näin Mauri Nygård otsikoi 3.11.2022 bloginsa https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/maurinygard/onko-tama-laittomuuden-huippu.

 

Natojäsenyyden vastustajat ovat käyneet hädissään ”viimeiseen taistoon” kaataakseen Suomen Natojäsenyyden. Merkillepantavaa on että Keskustapuolueen jäsenet ja kannattajat ovat olleet näkyvästi asialla. Tarkoitan Nygårdin lisäksi Paavo Väyrystä ja evp kenraalimajuri Aarno Vehviläistä. Näiden ”hätäpettereiden” suhtauminen puolustusliiton jäsenyyteen edustaa toki vain pientä osaa puolueen kannattajien mielipiteestä. Silti voi epäillä, että tämä on vaikuttanut puolueen heikkoon menestykseen kannatusmittauksissa.

 

Puheenvuoron blogeissa on mielestäni se ikävä puoli, että keskustelu ”kuihtuu” usein turhan aikaisin siitä syystä, että uudet kommentit hautautuvat ”pinon pohjalle”, eikä keskustelijat viitsi selata sivukaupalla keskustelua. (Onko tämä toisten mielestä ongelma ja olisiko sille mitään tehtävissä?)

 

Siksi haluan ”virkistää” keskustelun Mauri Nygårdin esiin nostamista tärkeistä kysymyksistä, onko Suomen Natojäsenyys laittomuuden huippu tai onko se peräti Pariisin rauhansopimuksen ja Suomen ja Venäjän välisen valtiosopimuksen vastainen järjestö sekä siitä pitääkö Eduskunnassa asia käsitellä perustuslain säätämisjärjestyksessä. 

+3
MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukseni ovat kummallisia, jopa omasta mielestänikin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu