Paavon maatuska

Mielipidekirjoituksissa pitäisi tulla selkeästi esiin mielipide tai väittämä. Hesarin toimittajakoulun edesmennyt rehtori, Antero Okkonen, ilmaisi tämän selvästi. Jos ajatus ei ole selkeä, sanomakaan ei ole.

Olen yrittänyt saada Paavo Väyrysen kirjoituksista selkoa. Hän on hämmentämisen mestari. Hän viittaa kirjoituksissaan omiin aikaisempiin kirjoituksiinsa, päättymättömästi.

Periaate on sama kuin maatuskanukessa: aina sen sisältä löytyy toinen maatuska ja Väyrysen tapauksessa maatuskan sisältä löytyy monta pikku maatuskaa. Tulee mieleen se tarina palkkiosta jossa palkaksi riitti yksi jyvä shakkilaudalla ja seuraavassa ruudussa tupla. Väyrysen linkkien eksponentaalinen kasvu lyö nuo jyvät helposti.

Yritin tosiaan katsoa loppuun Paavon linkit, pakko oli jättää kesken, mutta tässä vähän alkua hänen blogistaan

Oliko Sauli Niinistö Joe Bidenin asialla?”.

Linkit:

1Salainen Nato-peruste: uusi kylmä sota”.

2”blogiin

  3Sauli Niinistö on johtanut Suomea Ukrainan tielle”

4Olisiko vastatuuleen joutunut Nato-hakemus peruutettava?”.

5 Käydäänkö Ruotsissa ja Suomessa Nato-vaalit?”.

1Salainen Nato-peruste: uusi kylmä sota”.

1.1Joe Bidenin politiikasta Donald Trumpin strategiaan?”

1.2Vievätkö vihreät meidät sotaan?”

1.3″blogissa

1.1Joe Bidenin politiikasta Donald Trumpin strategiaan?”

1.1.1 Uusi ja vanha Eurooppa”.

1.1.2 Donald Trumpin ”Big Deal”?.

Pitäisikö linkkejä omiin kirjoituksiin rajoittaa ainakin vähän. Blogistin olisi asiallista ja kohteliasta kopioida aiemmista kirjoituksistaan se asian ydin, mihin haluaa viitata.

Väyrynen toimii ikään kuin viittaisi ”Encyclobediaan” : ”etsikää sieltä, kyllä se sieltä löytyy”.

Yleensä en kannata sellaisia kirjoittajia, jotka sulkevat kommentoinnin. Väyrysen kohdalla teen poikkeuksen, jopa toivoisin, että hän tekisi niin.

+8
MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukseni ovat kummallisia, jopa omasta mielestänikin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu