Poliittinen lakko – mielenosoitus , työtaistelu vai valtataistelu?

.
.
.
.
.
Hallitus haluaa rajoittaa poliittisten lakkojan keston enintään 24 tuntiin. Tarkoittaako se sitä, että sitä pitenpi mielen osoittaminen on kiellettyä. Rajoittaako Hallitus siis mielenosoitusta vai lakko-oikeutta? Perustuuko oikeus poliittiseen lakkoon samaan perustuslailliseen oikeuteen kuin työtaistelussa käytetty lakko?

Perustuslain suojaamiin oikeuksiin sisältyy myös työtaisteluoikeus (PerL13§). Suomi on ratifioinut YK:n alaisen ILO:n määrittelemät työntekijöiden perusoikeudet, joista yksi on työtaisteluoikeus.

Työtaistelussa käytetty lakko on siis perustuslaillinen oikeus mutta onko perusoikeus myös poliittinen lakko? Onko se mielenosoitus vai valtataistelu? Työtaistelu se tuskin on. Siten väitteet siitä, että Hallitus rajoittaa lakko-oikeutta on valhetta.

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukset ovat kummallisia, jopa omastakin mielestä. Joskus jopa vastoin yleistä mielipidettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu