Poliittista rasismia?

Rasismin käsitteen hallitus ymmärtää seuraavasti:

Rasismi perustuu yksilöiden tai ihmisryhmien määrittelyyn alempiarvoisiksi esimerkiksi etnisen alkuperän, ihonvärin, kansalaisuuden, kulttuurin, äidinkielen tai uskonnon perusteella. Rasismia voi ilmetä yhteiskunnassa syrjivinä normeina tai käytäntöinä esimerkiksi työelämässä. Rasismi voi näyttäytyä yksilöiden ja ryhmien välillä syrjivänä käytöksenä. Yksilöiden ja ryhmien väliset ennakkoluulot ja vierauden pelko voivat toimia kasvualustana rasismille. Rasismi luo eriarvoisuutta ja vahingoittaa sen kohteiden lisäksi koko yhteiskuntaa.”

*********

Rasismia voi siis ilmetä yhteiskunnassa syrjivinä normeina tai käytäntöinä.  Olen huomannut, että syrjintää tapahtuu myös politiikassa kun jotakin poliittista puoluetta pidetään alempiarvoisena. Mielestäni  hallituksen määritelmään voisi lisätä myös poliittiset mielipiteet.

Mielipiteiden voi ymmärtää tarkoittavan arvoja. On täysin hyväksyttävää kun sanotaan, että arvomme poikkeavat niin paljon, ettemme mahdu samaan hallitukseen. Mutta maalittamisessa kysymys muusta. Mielestäni poliittinen puolue on myös kansanryhmä siinä kun muslimit.

 

Ensi viikolla saadaan ratkaisu tähän ikävään näytelmään kun Eduskunta pääsee äänestämään hallituksen luottamuksesta.

 

 

 

 

 

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukseni ovat kummallisia, jopa omasta mielestänikin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu