Presidenttipari

Presidenttiparista puhutaan kun tarkoitetaan presidenttiä yhdessä puolisonsa kanssa. Presidentin puolison roolin tärkeä merkitys on jäänyt usein vähälle huomiolle esim. valtiovierailujen yhteydessä. Puolisolle järjestetään usein oma ohjelma ja häntä saatetaan myös haastatella vaikka tietenkin presidentti on vierailujen ”päätähti”. Viimeksi Ruotsin vierailulla presidenttipariamme isännät todella arvostivat

https://www.is.fi/viihde/art-2000009858950.html

Meillä on nyt erinomainen ja hyvin Suomea edustava presidenttipari. Tohtori Jenni Haukio ei ole jäänyt pelkästään kotirouvaksi vaan toiminut monissa tehtävissä kirjallisuuden alalla ja julkaissut mm. runokokoelmia. Presidentin puolison esiin nostamat aiheet ovat usein yhteiskunnallisesti tärkeitä.

Mielestäni median tulisi ottaa presidentiksi pyrkivien puolisot paremmin esille kuin aikaisemmin. Äänestäjiä varmasti kiinnostaisi myös henkilökuva tai esittely ehdokkaan puolisosta.  Mieleeni muistuu vain Martti ja Eeva Ahtisaaren osallistuminen ”Tuttu juttu” ohjelmaan.

Nyt kaipaan siis ”neljännen valtiomahdin” osallistumista Suomen ”keulakuvan” valintaan.

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukset ovat kummallisia, jopa omastakin mielestä. Joskus jopa vastoin yleistä mielipidettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu