Puolueissa on eroja

Kokoomuksen ulkoministeri Ilkka Kanerva erosi kun hänen lähettämänsä tekstiviesti tuli julki (viestintäsalaisuus ei pitänyt jostakin syystä)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kanervan%E2%80%93Tukiaisen_tekstiviestikohu

Asiaa ei käsitellyt perustuslakivaliokunta eikä siitä antanut lausuntoja kymmenkunta valtio-oikeuden asiantuntijaa. Ilkka Kanerva erosi ihan itse ja sai näin kansalaisten kunnioituksen lisäksi  luottamuksen myös Kokoomuksen periaatteisiin.

Aikalailla vaarallisella tiellä olemme, jos joku ryhmittymä kokee, että hyvän asian puolesta voi rikkoa pelisääntöjä. Kansalaistottelemattomuudella on toki saatu aikaan hyviä asioita mutta jos ministeri jatkaa “hyvän asian” puolesta lakia rikkomalla, se johtaa autoritääriseen johtamisjärjestelmään.

Vihreät ovat vaarallisella tiellä, enää ei voi kytkeytyä ketjuilla metsäkoneisiin. Eduskunnassa on käytettävissä toisenlaisiakin vaikuttamismahdollisuuksia. Se, ettei laki ja sovitut menettelytavat koske Vihreitä, on tuomittu epäonnistumaan. Olen aivan varma, että tämä näkyy hyvin pian kannattavuuskyselyissä. Nyt on menty yli ymmärryksen sietorajan.

Vihreä ajatus on hyvä, mutta ei se ole yhden puolueen maailmankatsomus. Ilmaston ja vesien puhtauden puolesta toimivat myös muut puolueet. Entä sitten vihreän toiminnan Suomen mestari Itämeren puhdistamisessa, John Nurmisen Säätiö? Onko se Vihreiden aikaansaatia, ei , eikä ole  minkään munkaan poliittisen puolueen osasto. Luonto ei ole puoluepoliittinen asia. Tämän säätiön ei tarvitse rikkoa lakia hyvän asian puolesta, se toimii lain puitteissa enemmän ja puhuu vähemmän. Se tekee käyttännössä enemmän kuin pelkkien julisteiden esittelemistä kaduilla.

MattiVillikari1

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu