Rajaturvattomuus?

Entä jos Suomen alueelle voisi tulla vain näin? https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mattivillikari1/rajatarkastus/
.
.
.
.

Venäjä käyttää turvapaikanhakua hybridisodan välineenä, se on tosiasia. Euroopan Unionin ulkorajasta Suomella on eniten yhteistä rajaa Venäjän kanssa, joten tämä ongelma koskee eniten Suomea. EU:n rajamenettelyä koskevissa direktiiveissä ja asetuksissa ei ole määräyksiä miten tätä uhkaa voi torjua. Määräykset koskevat henkilöitä, joilla on todellinen tarve turvapaikkaan. Nykyinen säännöstö lähtee siitä että kaikilla on oikeus hakea turvapaikkaa. Viranomaisen on tutkittava onko tarve todellinen. Tarve turvapaikkaan katsotaan olevan vaikka hakija saapuu turvallisesta maasta Ongelmaksi on myös tullut tilanne, jolloin tulijan hakemus on hylätty, hän voi uusia hakemuksen monta kertaa. Joissakin tapauksissa palauttaminen on mahdotonta.
___________________________________________________________________

Orpon hallitus on tekemässä lakiesitystä väliaikaisista toimenpiteistä välineellistetyn maahantulon torjumiseksi.

Jos laki tulisi voimaan, valtioneuvosto voisi päättää missä on mahdollista jättää turvapaikkahakemus. Muualla maahantulijan maahanpääsy estettäisiin. Hänet poistettaisiin maasta ja ohjattaisiin siirtymään paikkaan, jossa kansainvälistä suojelua koskevia hakemuksia otetaan vastaan.
____________________________________________________________________

Lakiesityksen lausunnoissa sen kerrotaan olevan ristiriidassa kansainvälisten ihmisoikeussopimusten ja Suomen perustuslain kanssa.

Entä jos hallitus peruisi lakiesityksensä ja avaisi raja-asemat jälleen. Mitä sanoisivat Scheinin ja Koskenniemi, toteusivatko ihmisoikeudet ja perustuslaki silloin paremmin?

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukset ovat kummallisia, jopa omastakin mielestä. Joskus jopa vastoin yleistä mielipidettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu