Sanan vapausko?
Lehdistön sananvapauden päivää vietettiin 3.5. Sananvapaus on sivistysvaltion edellytys. Tunnetusti vapaus tarkoittaa myös vastuuta. Sananvapaus on myös kansalaisten perustuslain suoma oikeus.
Ilmari Schepel kirjoitti blogin US-Puheenvuoroon alankomaalaisesta poliitikosta Pim Fortuyn, joka valittiin vuonna 2004 television katsojaäänestyksessä Suurimmaksi alankomaalaiseksi https://fi.wikipedia.org/wiki/Pim_Fortuyn
En tiedä mitä Puheenvuoron sääntöä Ilmari rikkoi kun hänen kirjoituksensa poistettiin? Ilmarille ei ole kerrottu syytä hänen pyynnöstään huolimatta.
Mielestäni tämänkaltainen mielivalta sivistyneeksi uskotussa mediassa ei käy päinsä. Toivon avoimmuutta ja toimituksen selvitystä mistä sääntörikkomuksesta oli kysymys.
Uskon etten ole ainoa, joka odottaa, että blogistille kerrotaan MIKSI hänen sananvapauttaan rajoitettiin poistamalla hänen kirjoituksensa.
Toimituksen linja on aina ollut: Emme kommentoi. Emme sano edes että emme kommentoi.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tuo on toimituksen linja, se edellyttää kirjoittajilta itsesensuuria. Näin toteutettaisiin ”suomettunut” sanan ja mielipiteen vapaus. Ellei itse osaa kontrolloida sanomisiaan, se onkin sitten eri juttu…… Aikanaan sanominen rajoittui jo sillä, että epäiltiin, ettei Tamminiemessä siitä pidettäisi.
Ilmoita asiaton viesti
”Ilmarille ei ole kerrottu syytä hänen pyynnöstään huolimatta.
Mielestäni tämänkaltainen mielivalta sivistyneeksi uskotussa mediassa ei käy päinsä.”
Noinhan se todellakin, valitettavasti, on. Mielivaltaa on helpompi harjoittaa kun päätöksiä ei perustella.
Lainsäädäntöön pitää saada muutos, sen eteen edelleen teen töitä.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/m1-lahete-minut-todettiin-erikoiseksi/
Totta, mutta välillä pitää uhrautua!
Ilmoita asiaton viesti