Turvallinen paikka?

Ihmisten vainoaminen kotimaassaan on ajanut heitä pakenemaan henkensä edestä ja hakemaan turvapaikkaa. Tämä on ollut ongelma etenkin joidenkin Afrikan maiden ja lähi-idän maiden kohdalla. ”Kansainvaellukset” aiheuttavat ongelmia myös niissä maissa, joista turvapaikkaa haetaan. Kysymys ei ole paosta väkivallan vuoksi vaan usein myös sosiaaliturvapaikasta, jossa valtio kustantaa perustarpeet.

Euroopassa tämä kansainvaellus on aiheuttanut hämmennystä mitä sille pitäisi tehdä, varsinkin kun Venäjä on ryhtynyt käyttämään näitä ihmisiä ”hybridisodan ammuksina”.

Oletan, että kaikki maat, joista näitä pakolaisia tulee, ovat YK:n jäsenvaltioita ja siten tunnustaneet YK:n ihmisoikeudet. Mitä näille valtioille pitäisi tehdä, jotka näin rikkovat törkeästi sitoumuksiaan? YK ja EU ym. maat toimivat aivan kuin nuo rikkomukset eivät merkitisi mitään. Ehkä joitakin sanktioita löytyisi jos mietitään?

Kun kansainvälisten sopimusten mukaan turvapaikan hakija on henkilö, jonka turvallisuus on uhattuna kotimaassaan, tähän juurisyyhyn pitäisi vaikuttaa. Itsestään selvää pitäisi olla, että jokaiselle paras paikka on kai oma koti ja kotimaa. Mutta joskus toimeentulo on syy miksi halutaan lähteä kotimaasta. Näin esim. Amerikkaan muutti paljon siirtolaisia ”kultaa vuolemaan”.

Näihin tulijoihin ei pitäisi suhtautua niin kovin kielteisesti, ehkä he kaikki eivät halua pelkästään meidän sosiaalietujamme. Nuoret miehet etenkin eivät varmaan viihdy toimettomana kauaa. Nyt pitäisi vaan osata ottaa heidät vastaan niin., että toteutuisi win-win.

PS: jätän nyt viittauksen siihen, että syntyvyys on laskenut Suomessa alimpiin lukemiin sataan vuoteen.

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukset ovat kummallisia, jopa omastakin mielestä. Joskus jopa vastoin yleistä mielipidettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu