Vielä lisää koronavapaasta aiheesta ”Uusi tieliikennelaki”

Omituista, ettei uutta tieliikennelakia koskevassa blogissani

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mattivillikari1/uusi-tieliikennelaki/

ollut kommentti herättänyt minkäänlaista polemiikkia. Pidettiinkö sitä niin mahdottomana, etteivät edes autoilua vastustavat ”piipittäjät” vaivautuneet kommentoimaan. Saattaa olla, että se painui huomaamattomaksi kun areenan on vallannut ajankohtaisempi korona-aihe.

En vielä usko sitäkään, että vaitiolo tarkoittaisi hyväksymistä. Tässä siis uusi mahdollisuus nimetä minut Suomen vihatuimmaksi. Toivottavasti ei tule tappouhkauksia. Tässä siis se huomaamaton kommenttiteksti:

*****

Polkupyörät pitäisi rekisteröidä ja niihin pitäisi liittää näkyvä rekisterinumero kuten muissakin ajoneuvoissa. Tämä johtaisi siihen, että kuljettaja voitaisiin jäljittää helpommin, eikä hän enää voisi suojautua anonyymiteettiin, mikä on suurin syy ”fillariraivoon”.

Rekisteröinti toisi valtiolle rutkasti lisää verotuloja https://www.traficom.fi/fi/liikenne/tieliikenne/ajoneuvoveron-rakenne-ja-maara:

Ajoneuvovero koostuu perusverosta ja käyttövoimaverosta. Käyttövoimavero määrätään ajoneuvolle, jota käytetään MUULLA VOIMALLA tai polttoaineella kuin moottoribensiinillä.”

Näin sähköavusteiselle tai pelkällä lihasvoimalla kulkevalle polkuajoneuvolle pitäisi laittaa suurempi vero kuin polttoainetta käyttäville koska ne säästyvät käyttövoimaverolta.

Valtiovarainministeriö voi lähettää aloitepalkkion tililleni.

PS: Rekisteröinti koskisi polkuajoneuvoja, joilla ajetaan yli 10 km/t.”

******

PS2: Suomessa on ollut joskus ammoisina aikoina polkupyörissä rekisterinumero. Oliko se kaikissa ja miksi?

MattiVillikari1

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu