Viimeiseen ukrainalaiseen saakka

Britannian ulkoministeri David Cameron totesi äskettäisellä Washingtonin-vierailullaan, että ainoa kynnys, jota hänen maansa ei halua Ukrainassa ylittää on se, että Naton joukot ajautuisivat suoraan taisteluun Venäjän armeijaa vastaa

Jokainen ymmärtää, että nyt ei ole kysymys pelkästään Ukrainan ja Venäjän välisestä sodasta. Länsi käy sijaissotaa Venäjää vastaan käyttäen Ukrainan kansaa taisteluvälineenä. Länsi pelkää kovasti, että sota eskaloituisi, eli ukrainalaisten sijasta omiakin kansalaisia voisi kuolla. Miksi uhrata omia, kun ukrainalaisiakin on vielä riittävästi. Muistan vastaavan sanonnan Suomea koskien ”tapellaan ryssiä vastaan viimeiseen suomalaiseen saakka”.

Miksi länsi ei siis voi lopettaa tätä näytelmää antamalla Ukrainalle parasta aseellista tukea, ilman rajoituksia. Pelko, että Venäjä kostaisi on turha.

Presidentti Niinistö kuvasi asetelmaa Matinpäivän 2022 jälkeen: ”Naamiot on riisuttu”. Miksi naamioita lännessä edelleen pidetään?

Venäjälle pitäisi nyt kertoa, että peli on pelattu. Putin irvailu Tucker Carlsonille ”haastattelussa” että Venäjää ei voi voittaa oli naurettava. Vähintäänkin nyt, ennen Venäjän ”presidentin vaaleja” Venäjän sotilaalliset voimavarat verrattuna Natoon tulisi tehdä venäläisille selväksi.

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukset ovat kummallisia, jopa omastakin mielestä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu