Voiko käännyttää ilman ihmisoikeusrikkomusta?

.
.

Ilahduttavaa huomata, että ainakin yksi ihmisoikeuden asiantuntija ymmärtää, että jos maailma muuttuu, lakeja ja sopimuksia pitäisi myös muuttaa vastaamaan paremmin vallitsevaa tilannetta.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomari ja korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo:

”kuinka voi olla mahdollista, että vieras valtio, vihamielinen valtio, saisi mielensä mukaan syöttää meidän ulkorajan yli keitä tahansa, paperittomia, tunnistamattomia ihmisiä, kuinka paljon tahansa”.

Tyrmistyttävää on se, jos tämä aiotaan estää, sitä pidetään ihmisoikeusrikkomuksena.

Ihmettelen kovin kuinka tästä halutaan tehdä puoluepoliittinen kysymys. Onko rajaturvallisuudesta huolehtiminen vain jonkun puolueen intressi?

Ja vielä itsestäänselvyys, jos kerran käännyttäminen on perustuslaissa ja ihmisoikeussopimuksissa ehdottomasti kielletty, niin ei sellaista käännytyslakia voi tehdä, mikä ei olisi ristiriidassa noiden edottomien vaatimusten kanssa.

Jään odottamaan miten ihmisoikeusjuristi Martin Scheinin sen tekee: ”Huomenna kommentoin presidentti @alexstubb MTV-haastattelua ja kerron kuinka oikeusvaltio Suomi voi perustuslakiaan ja ihmisoikeusvelvoitteitaan loukkaamatta reagoida Venäjän toimiin”

https://x.com/MartinScheininF/status/1805886117616456153

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Kirjoitukseni ovat pelkästään omiani, kun kukaan minua viisaampi ei ole antanut lupaa kirjoittaa omiaan. Joskus esittämäni ajatukset ovat kummallisia, jopa omastakin mielestä. Joskus jopa vastoin yleistä mielipidettä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu