William Shakespearea mukaillen “There’s something rotten in the Federation of Russia”

EU:n ulkopoliittinen edustaja Joseph Borrelli kävi Moskovassa kuuntelemassa ulkoministeri Sergei Lavrovin ripitystä ”kuinka Venäjä ei enää pitä EU:ta luotettavana kumppanina”.

Venäjä-tuntija Mark Galeotti arvioi The Spectator-lehdessä että vierailu oli Kremlin voitto, ja kuvailee matkaa nöyryytykseksi EU:lle.

Myös European Council on Foreign Relations -ajatushautomon ohjelmajohtaja Nicu Popescu kirjoittaa, että Venäjä uskoo vain voimaa.

”Venäjän asenne muuttuisi vasta silloin, jos länsi pitäisi tiukasti kiinni kannoistaan eikä tekisi uusia liennytykseen tähtääviä avauksia muutaman vuoden välein.”
Tämä tarkoittaa esim. pakotteiden luoman paineen ylläpitämistä, Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeen hylkäämistä ja EU:n itäisten naapurimaden kanssa toteutettavan turvallisuusyhteistyön syventämistä.

Venäjä on varoittanut Natoa levittäytymästä rajoilleen kuvaa hyvin Venäjän asennetta läntisten rajanaapureittensa itsemääräämisoikeuteen. Voisi aivan yhtä hyvin kysyä miksi Nato ei varoita Venäjää levittäytymästä Naton ”rajoille”.

Joku ajatusvirhe on siinä, että Natolla olisi kova halu levittäytyä Venäjän rajalle esim. Suomen kohdalla ja kuitenkin täällä jotkut arvelevat, ettei Suomea edes hyväksyttäisi Natoon.

Olisiko siis oikein kirjoittaa “There’s something rotten in Finland – to be or not to be, that is the question”

MattiVillikari1
Sitoutumaton Espoo

Elämäntyöni olen tehnyt it-alalla pankeissa, maksujenvälitysjärjestelmien suunnittelijana. Eläkkeellä ehtinyt seilata kerran Suomen ympäri ja seitsemän kertaa purjeveneellä Atlantin yli.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu