Hallitus teurastamassa mara alaa.

Mikään tuskin saa ihmistä niin vihaiseksi, masentuneeksi ja tuntemaan oloaan yhtä lyödyksi kuin silloin kun hän joutuu epäoikeudenmukaisuuden säilällä lyödyksi. Kuvittelen itseni ravintoloitsijana. Voisin kaikesta huolimatta edes jotenkin hyväksyä hallituksen linjauksen ravintoloiden ja yökerhojen suhteen mikäli hallitus olisi toiminut johdonmukaisesti alusta alkaen ja pitänyt lupauksensa kompensoida ravintoloiden taloudelliset menetykset riittävällä tukipaketilla mitä nyt myönnetty noin 120 miljoonaa ei todellakaan ole.
Haluan sanoa, että pidän hallituksen linjaa pääosin hyvänä. Olen pitänyt Suomen linjaa koronan suhteen hyvänä. Meillä ei ole pakotettu kansaa pukemaan kasvomaskeja päälle. Meidän ei ole tarvinnut seistä kauppojen ulkopuolella odottamassa kauppaan pääsyä mikä vain olisi lisännyt ihmisten hamstraus-intoa. Meillä ei ole ollut ulkonaliikkumiskieltoja vaan olemme saaneet nauttia keväästä ja auringosta millä on valtava voimavara ihmisten psyykkisen ja fyysisen terveyden kannalta. Uudenmaan eristämistä en ymmärtänyt ja mielestäni se oli turhaa panikointia.

Pääosin hallitus on toiminut hyvin koronakriisin hoidossa vaikka virheitä onkin sattunut. Mutta mara alan suhteen hallitus on tekemässä karmaisevan virheen mitä ei voi hyväksyä.
Meillä on ollut ostoskeskukset auki, meillä on koulut auki, meillä on kuntosalit auki. Mutta ravintolat joutuvat pitämään ovensa kiinni kesäkuun alkuun ja yökerhot pitkälle syksyyn. Ja ala on saamassa vain minimaaliset tuet samalla kuin Business Finlandin kautta jaetaan kasoittain toiminnan kehittämisrahaa nettibloggaajille ym politiikkojen tutuille ja julkkiksille joiden toimintaan korona tuskin on millään muotoa vaikuttanut. Missä on hallituksen johdonmukaisuus ja oikeudenmukaisuus ravintoloiden suhteen? Ravintolat saavat avata ovensa 1.6 vahvasti rajoitetuin toimin. Ymmärtäisin nämä toimet paremmin mikäli hallituksen linja olisi johdonmukainen. Tässä tilateessa on vaikea ymmärtää kuinka yhtä merkittävää toimialaa lyödään rajoittein ja pakotetaan yökerhot pitämään ovensa säpissä pitkälle syksyyn ja ravintoloiden toimintaa säädellään vahvoin rajoittein. Kuinka alan yrittäjät selviytyvät? Eivät selviä. Edessä on valtava konkurssiaalto ja mara alan työttömyys räjähtää käsiin. Mitkä ovat tulevaisuudessa välilliset seuraukset esimerkiksi ruoantuottajien suhteen jotka myyvät tuotteitaan ravintoloille?

Mikä tässä on takana? Mikä taho hallituksessa ajaa mara alan alasajoa, konkursseja ja työttömyyttä? Mitä ajattelee alan yrittäjät jotka näkevät kuinka paikallisessa kuntosalissa ihmiset hikoilee juoksumatoilla ja kuinka ihmisvirrat kulkevat kauppakeskuksissa kuten ennenkin samalla kun häneltä viedään rajoittein elinkeino alta? Mitä tästä ajattelevat kokit ja tarjoilijat jotka ovat lomautettuina ja jotka joutuvat työttömiksi?
En löydä hallituksen toiminnasta tämän asian suhteen järjellistä logiikkaa. Millä perusteella ravintolat joutuvat toimimaan vahvasti rajoitetuin toimin ja yökerhot pitämään ovensa säpissä samalla kun ihmisvirrat vyöryvät kauppakeskuksiin siinä missä ennenkin?

Politiikkaa täytyy tehdä johdonmukaisesti. Mikäli yhteiskuntaa avataan ja rajoituksia puretaan on sen kosketettava mara alaa siinä kuin kaikkia muitakin. Muuten tässä jää väkisin ikävä maku suuhun ja vahva epäilys siitä, että tietyn tahon ideologia hallituksen sisällä ajaa hallitusta pitämään yökerhot suljettuina ja lopettamaan alkoholin tarjoilun klo:22. Juurikin sen saman tahon ideologia joka on vahvasti lobannut keskioluen siirtoa kaupoista alkon hyllyille. Ideologian edessä ilmeisesti työttömyyden kasvu, alan yrittäjien ahdinko, konkurssit ja velkahelvetti ovat toisarvoinen asia. Business Finlandin kautta on jaettu satoja miljoonia euroja rahaa huutokauppialle ja netti-bloggaajille ym samalla kun ravintola-alalle on myönnetty 120 miljoonan tukipaketti mikä ei riitä alkuunkaan työpaikkojen pelastamiseen ja alan romahduksen estämiseen.

Mara ala työllistää suoraan ja välillisesti maassa yhteensä noin 130000 henkeä joten työttömiksi jäävien määrä tullaan laskemaan kymmenissä tuhansissa. Samoin sitä seuraava ihmisten ja alan yrittäjien taloudellinen ahdinko ja valitettavasti sitä seuraavien ikävien ilmiöiden kasvu kuten velkaantumisen ja mielenterveysongelmien kasvu ja sitä seuraavat lieveilmiöt. Missä viipyy esitys esimerkiksi ravintoloiden arvonlisäverojen laskusta ja esimerkiksi alkoholin kuten viinien ulosmyynnistä? Missä on ne konkreettiset toimet alan pelastamiseksi? Niitä ei näy, näkyy vain tulossa oleva romahdus mitä hallitus ei pyri millään muotoa estämään vaan parhaansa mukaan edistämään.

MauriKokkonen

Olen Perussuomalainen kansallismielinen maahanmuuttokriittinen politiikko Espoosta. Arvostan ja puolustan Suomalaisia arvoja. Minulle läheisiä asioita ovat eläinten oikeudet, suomalaiset vähäosaiset, vanhukset, lapset ja nuoret sekä syrjäytyneet. Arvostan myös maamme upeaa ja puhdasta luontoa jota ei tule uhrata talouden alttarille. Olen aidosti huolissani maassamme kasvavasta tuloerojen kasvusta ja huono-osaisuuden lisääntymisestä maassamme. Olen Suomalaisen hyvinvointivaltion kannattaja ja suuri syy miksi lähdin politiikkaan on aito halu kyetä vaikuttamaan siihen, että Suomi on hyvinvointivaltio myös tulevaisuudessa. Kannatan työperäistä maahanmuuttoa, mutta vastustan haittamaahanmuuttoa. Jokainen joka hyväksyy suomalaiset arvot ja haluaa tehdä töitä ja olla osana yhteiskuntaamme on tervetullut. Mutta jokainen joka tulee Suomeen hyötymään ensisijaisesti Suomalaisesta sosiaaliturvasta, ei halua osallistua maamme rakentamiseen vaan tulee Suomeen vaatimaan osakseen palveluja ilman vastavuoroisuutta eikä arvosta kulttuuriamme ja tapojamme ei ole tervetullut. Suomi on suomalaisten maa jonka valtiona tulee ennenkaikkea huolehtia omasta kansastaan ja sen vähäosaisista. Suomalaisen tulee aina Suomessa tulla ensin. Puhun ja kirjoitan asioista suoraan. Haluan tulevaisuudessa olla vaikuttamassa siihen, että meidän vähäosaiset ja Suomen kansa tulee ensin. En tunne häpeää siitä, että haluan Suomen ja suomalaisten parasta. Suomi on hieno maa ja suomalaiset ovat hieno kansa. Suomalaiset arvot ja Suomalainen hyvinvointivaltio ovat asioita mistä kannattaa pitää kiinni viimeiseen asti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu