Atomisota uhkaa!

Kyllä on ollut vaikeaa ymmärtää, että sotaa Ukrainassa halutaan jatkaa ja alunperinkin aloittaa päämääränä Venäjän nitistäminen. Eihän mies, jota on syljetty 20 vuotta silmille, suostu häviämään. Kovaa on uhkapeli.

Jos Venäjän puolustus murtuu nopeasti ja perusteellisesti, niin isot pommit lentävät. Siinä mielessä sopii toivoa, että Venäjä pystyy panemaan Lännelle hanttiin ja että päästäisiin siihen pitkään pitkään asemasotavaiheeseen, mitä olen alunperin arvellut Lännessä ja Israelissa halutunkin. Hurja sotatuki etenkin USA:lta tämän saattaa estää. Olin kuvitellut, että tukea säännöstellään tarpeen mukaan sodan jatkamiseksi. Että päästään liki ikuiseen sotaan, mitä G Orwell ennakoi kirjassaan ”1984”.

En tietenkään kannata ajatusta atomipommin käytöstä, mutta mahdollista on, että taktisen atomipommin käyttö, jos sota sille asteelle jäisi, vaikuttaisi Suomessa kansanedustajien ajatteluun. Ehkä se säikäyttäisi vastustamaan Naton jäsenyyttä. Liittymisen voi estää maksimissaan 67 edustajaa. Käytännössä muutama edustaja on kuitenkin lähes aina poissa äänestämästä. Jos poissaolijoita olisi kaksi, niin silloin vaadittaisin ”vain” 66 vastustajaa jäsenyyden estämiseen.

Mikä vähemmän karmea tapahtuma voisi kääntää edustajien ja kansalaistenkin päät? Ehkä se, että alettaisiin ääneen vaatia Suomesta Venäjälle hyökkäämistä. Tai jos, kiitos Turkin, USA ehtii saada rauhaa rakastavan presidentin, joka panee sotaelinkeinon ja Israelin vaikutuksen aisoihin.

Hyi ja Hui, uskalsinko kirjoittaa sanan Israel? Silloinhan on antisemitisti!

Kerronpahan kumminkin, että tuoreella Paavo Väyrysen haastatteluvideolla tutkiva journalisti Pirkko Turpeinen Saari kertoo, että Ukrainassa Maidanin vallankumousta kiihdyttäneistä tarkka-ampujista osa oli saanut koulutusta Israelissa. Tieto on peräisin ukrainalais-kanadalaiselta tutkijalta. Lisäksi lienee jo tunnettua, että presidenti Zelenskyillä on sukulaisia Israelissa, hänen tukijansa ja framille nostajansa Ihor Kolomoiskyi on myös Israelin kansalainen, asunutkin siellä, ja hän oli myös rahallisesti tukemassa yksityisarmeijaa, ainakin Azovan ns. natsipataljoonaa, Itä-Ukrainan venäjänkielisiä vastaan. Näin saatiin aikaiseksi sota, vaikka maan varsinainen armeija ei alkuunsa ollut siihen halukas. Sota ja venäjänkielisten sortaminen on helppo nähdä provokaatioina, sillä olihan arvattavissa, että Venäjä reagoi jotenkin. Etenkin, kun Ukrainasta oli tulossa Naton jäsen ja Venäjällä oli sen alueella tärkeä laivastotukikohta Mustallamerellä.

Syntyy siis kovin helposti salaliittoteoria, että Ukrainan juutalaistaustaiset mahtihenkilöt ovatkin ajaneet Israelin asiaa. Ja ajavat yhä.

Israelin intressi saada sota Venäjää vastaan johtuu yksinkertaisesti siitä, että Venäjä-Neuvostoliitto on perinteisesti sen vihollisten tukija. Juuri nyt Syyriassa. Läntisellä sotaelinkeinolla ja Israelilla ovat jo pitkään olleet yhteiset sotaintressit. Palestiinaan oli Norjan avustuksella vähällä tulla rauha, mutta haukat Israelissa voittivat. Sitä edesautti, että rauhaa kannattanut pääministeri Rabin murhattiin 1995. Hän oli saanut Nobelin rauhanpalkinnonkin. Kun muut ovat sotineet aktiivisesti Israelin puolesta muslimimaita ja nyt Venäjää vastaan, niin Israelin kannalta haukkojen politiikka on ollut oikein onnistunutta. Äänestäjätkin ovat siitä haukkoja palkinneet.

Israelin lähiviholliset ovat nyt joko sorakasoina, sisällissodassa tai myötämielisen diktatuurin käsissä. Israelin kannalta sota Irania vastaan olisi vielä tarpeen. Jos siis sotalinjalla jatketaan, kuten nyt näyttää.

MauriNygard
Keskusta Kokkola

Ollut Itsenäisyyspuolueen jäsen. Ent. kunnanjohtaja, maakuntaliiton johtaja, tutkija, ym, fil.lis.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu