Kertokaa tämä presidentille!
Kertokaa tämä presidentille
Olen edelleen erittäin huolissani, mikäli tässä hysterian ja keskustelemattomuuden ilmapiirissä kukaan päättäjistä ei tule edes ajatelleeksi vakavinta vasta-askelta, mikä Nato-jäsenyydestä voi seurata. En ole edes kenenkään vastustajan havainnut siitä kunnolla puhuneen. Siten toivon viime hetken vetoomuksena, että joku ottaisi allaolevan keskusteluun presidentin kanssa. Hän vaikuttaa nyt ainoalta, joka voi ottaa edes pienen hengähdystauon Nato-juoksuun. Eihän Venäjä nyt ole ainakaan Suomen kimppuun hyökkäämässä.
On myös vaikuttanut selvältä, että alun perin kovasti jäsenyyttä ajaneet eivät olleet itse perehtyneet edes artikla viiteen. Mielipide oli omaksuttu muilta tahoilta valmiina. Ja viime vaiheessa paljolti medialta. Siten nyt olisi tarvittu oikea keskustelu, ei hysteriaa. Presidentti voisi vaatia keskustelutaukoa. Valtamediahan ei ole julkaissut edes vastustajien mielipiteitä. Siksi minäkin tässä blogia kirjoittelen.
Tärkein kysymys on se, että kun Venäjä uskoo tai tietää, että tulee suursota, niin ensi tekonaan se iskee ehkäisevästi Suomeen. Aloittaa kolmannen maailmansodan, mikäli vastapuoli laajaan ohjusiskuun reagoi. Venäjä haluaa myös miehittää koko maan ja jatkossa liittää Suomen Venäjän yhteyteen. Pienet rajansiirrot eivät enää riitä. Ehkä täällä puhutaan sadan vuoden kuluttua pääkielenä venäjää.
Syy Venäjän iskuun on Pietari, mutta osaksi myös Muurmanski ja Arkangeli, Moskovakin. Viimeksi Pietarin piirityksessä kuoli yli 600 000 nälkään, ja nyt sotaa ei haluta käydä Pietarin esikaupungeissa vaan Suomessa. Ukrainan sotahan ei ole muuttanut ulkopoliittista asemaamme senttiäkään. Pietari on entisellä paikallaan. Pietarin vuoksi emme ole olleet Naton jäseniä, vaikka Tanska ja Norja ovat.
Aseiden vieminen Ukrainan proxy-sotaan on kylläkin ollut ajattelematonta, ja vahingon korjaamiseksi valtionjohto joutuu tekemään hieman töitä.
Suursodan tilanne voi eskaloitua nykyisestä Ukrainan sodasta. Jotkut sitä haluavatkin, mutta voi kulua kymmeniä vuosiakin, kunnes sitten Venäjä on liittoutunut esimerkiksi Kiinan kanssa. Ehkä vasta tuolloin Kiina valloittaa Taiwanin, jota valloitusta Venäjä tukee, ja sitten Venäjä ottaa Kiinan tuella takaisin menetyksensä Ukrainassa ja varmistaa asemansa yllätysiskulla Suomeen, joka on ängennyt itsensä maailmanpolitiikan kuumimpaan ytimeen eteen työnnetyksi tukikohdaksi.
Tämän varmistuksen Venäjä on siis pakotettu tekemään, kun Suomi on Naton jäsen. Tulevat sukupolvet saavat jännittää, milloin se Venäjän isku tulee? Historian saatossa vain ajankohdasta on kysymys. Nato tuo syyn hyökätä, muuten syytä ei olisi.
Toiseksi tärkein syy jäädä jäsenyyden ulkopuolelle on, että emme kai nyt sentään halua lisätä lastemme ristiksi lisääntynyttä ydinsodan riskiä? Merkillistä roolia maailmanhistoriassa ollaan Suomelle tarjoamassa. Suomen jäsenyys lisää ydinsodan riskiä enemmän kuin Ruotsin jäsenyys.
Kolmas syy jäädä ulkopuolelle on taloudellinen. Pitkällä tähtäyksellä puolueettomana on edullisempaa ja erityisenä houkuttimena siihen satama Jäämeren rannalla. Satama-alue ja kulkukaista tai kulkulupa sinne olisivat tässä maailmantilanteessa todennäköisesti halvalla Petsamon alueelta ostettavissa.
Liinahamarin satama olisi Petsamon luoteisosassa jo valmiina. Suomen kauppalaivat käyttivät sitä vuosina 1940-41, kun yhteys valtamerille Tanskan salmien kautta ei ollut mahdollista. Tie Liinahamariin kulkee Norjan rajan tuntumassa ja Petsamon ja Nikkelin kaupunkien kautta. Nikkelin alue on maaperältään pahasti saastunut ja happamoitunut, mutta syyllisen eli sulaton toiminta on lopetettu viime vuonna ja kaivos jo aikaisemmin, minkä vuoksi ilmanlaatu on nyt kelvollinen. Siten Suomen näkökulmasta Petsamon länsirajalta olisi ostettavissa mielekäs kaista liikenneväyliä ja asutustakin ajatellen.
Sotilaalliset näkökohdathan tällaiset haaveet varsinaisesta käytävästä saattavat kaataa, mutta yksi vaihtoehto olisi demilitarisoitu alue, mikä ulottuisi myös Norjan puolelle. Itse satama-alueen ostamisessa ei erityisiä ongelmia pitäisi olla, ei etenkään, jos rakennetaan aivan uusi satama neitseelliselle rannikolle.
Satamaan tulisi sitten rakentaa rautatie. Se voisi kulkea Soklin kaivoksen kautta ja UKK-puiston suurelta osin tunneleissa alittaen. Soklin avaamisesta on menossa syksyllä valmistuva selvitys.
Satama Petsamossa ja Soklin kaivos lisäisivät suuresti Suomen yleistä turvallisuutta. Emme olisi enää yksin Tanskan salmien kautta kulkevasta liikenteestä riippuvaisia. Lisäksi nyt olisi Koillisväylä ikään kuin nenän edessä. Se turvaisi liikennettä Amerikan, Japanin ja Kiinan suuntaan silloinkin, jos Suezin kanava menisi taas jostain syystä tukkoon. Venäläiset ovat aikoneet tehdä väylästä ympärivuotisesti liikennöitävän jo vuonna 2025. Venäjällä on tilaisuus valita, keiden se sallii väylää käyttävän.
Taloudellisia resursseja rautatien, kaivoksen ja sataman investointiin saataisiin seuraavista kohteista:
-Nato-jäsenyyden jäädessä pois valtio säästää sotilasmenoissa yleisesti.
-Vähennetään tilattujen hävittäjien määrä puoleen. Säästetään 5 mrd euroa.
-Myydään ulkomaille tilatut Suomen oloihin ylisuuret taistelulaivat. Johonkin Afrikan rannoille Naton käyttöön ne kai lie tarkoitettukin. Suomen vesillä ne upotettaisiin hyvin nopeasti. Kornettien hankintakulut ovat 1,2 mrd euroa.
-Puolueettomana maana käydään kauppaa myös Venäjän kanssa.
-Lapin aluepoliittinen asema muuttuu, elinkeinoelämä piristyy koko maassakin ja valtio säästää.
-Ja tietenkin hyvä käyttömahdollisuus Koillisväylään on taloudellisessakin mielessä erittäin positiivinen asia. Vaurastuttaa maata. Vihasuhteessa oleville väylä saattaa jäädä kiinni. Ja lisäksi Koillisväylä lisää huoltovarmuutta ja maan turvallisuutta. (Tämä viimeisin itsestään selvä ranskalaisen viivan peruste lisätty 13.5.22).
Suomi ei muuten voi liittyä Naton jäseneksi, sillä liittyminen rikkoo selkeästi sekä Pariisin rauhansopimusta että Venäjän kanssa tehtyä kumppanuussopimusta. Vai onko Suomi maa, joka ei kunnioita tekemiään kansainvälisiä sopimuksia?
Terveisin 11.5.2022
Mauri Nygård
FL, Maantieteilijä
Ukrainan nykytapahtumien valossa voidaan hyvällä syyllä kysyä, onko Venäjään luottaminen valtiosopimusten osapuolena (kts. esim. Suomen tasavallan ja Venäjän federaation sopimus suhteiden perusteista ja erityisesti heti johdanto ja ensimmäinen artikla).
https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992/19920063
X
Ilmoita asiaton viesti
Tällä kertaa Nygård ei kuitenkaan viittaa juutalaisten salaliittoon niin kuin taannoisessa kommentissaan.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paavovayrynen/salainen-nato-peruste-uusi-kylma-sota/#comment-3666092
Ilmoita asiaton viesti
Kehitystä havaittavissa…
X
Ilmoita asiaton viesti
Yritys näyttää hiukan vähemmän hörhöltä?
Ilmoita asiaton viesti
Viittaanpas oheisessa kommentissani.
Ilmoita asiaton viesti
Länteen ja Ukrainan ei ollut luottamista. Vuonna 2015 sovittiin Minskissä, että venäjänkieliset saavat autonomian, mutta USA ja Ukraina eivät sitä toteuttaneet, vaan antoivat sodan jatkua, mikä oli jatko-osa provokaatiolle. Tyhmä Putin meni lopulta lankaan, ja nyt kaikki muut paitsi sotaelinkeino (Nato) ja Israel kärsivät.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjään on luottamista, harasoo!
Kyllä täytyy länsivihan olla syvällä jos tuollaista suoltaa.
Ilmoita asiaton viesti
j
Ja taas väännetään. Minä en luota keneenkään, en etenkään trolleihin. Hieman kuitenkin itseeni.
Ilmoita asiaton viesti
Tai antisemitismin.
Ilmoita asiaton viesti
Niinhän se on ollut jo pitkään. Kun sanoo tai kirjoittaa sanan israel tai juutalainen, niin on antisemitisti.
Ilmoita asiaton viesti
Hohhoijaa. Tuskin lienet itsekään niin hölmö, ettet tajuaisi kommenttiesi sisältävän paljon muutakin kuin nuo sanat.
Esim. Kämäräinen on usein kommentoinut kriittisesti Israelista, mutta ei hän ole antisemitisti.
Ilmoita asiaton viesti
Tasavallan presidentti ilmoittaa muutaman päivän sisällä Suomen jättävän Nato-jäsenyysanomuksen.
Mielenkiintoinen piirre tuossa blogissasi on, että ensin toteat ”keskustelemattomuuden ilmapiirissä” ja sitten kohta sen jälkeen ”Presidentti voisi vaatia keskustelutaukoa.”
”Lievästi” ristiriitaista.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaako tuollaiseen ”ammattimiehen” silmänkääntöön vastata. Muut kyllä ymmärtävät. Ja yrität johtaa keskustelun tässäkin pois asiasta. Sehän tehtäväsi lie.
Ilmoita asiaton viesti
”Muut kyllä ymmärtävät.”
Niin, toistaiseksi kahdeksan muuta on ilmoittanut ymmärtävänsä kommenttini. On siellä yksi ymmärtänyt sinunkin vastauksen.
Ilmoita asiaton viesti
Kepuun on tullut outoa väkeä pienpuolueista. Näillä tuntuu olevan erityinen kiinnostus Petsamoa kohtaan. Toisen mielestä Venäjä myy Petsamon meille kun vain viitsimme kysyä ja toinen taas on valmis uhraamaan jälkikasvuaan Petsamon valloittamiseksi …
Ilmoita asiaton viesti
Pekka ….”jälkikasvunsa, aikuisia ukkoja…😅👍”
Ilmoita asiaton viesti
Nygård oli pitkäaikainen keskustan vaikuttaja. Taisi lähteä Väyrysen kelekkaan.
On kyseenalaista ,kun nämä jo kertaalleen mutkaa lyöneet hakevat nyt jalansijaa keskustasta.
Lienee itsestään selvää,että jos kerran on menettänyt luottamuksensa,niin sen palauttaminen ei ole ilmoitusasia.
Onhan se toki mahdollista,mutta silloin on syytä pitäytyä puolueen linjassa.
Ilmoita asiaton viesti
Likimain kaikki suomalaiset pitäytyvät median ilmoittamassa linjassa olkoon se kuinka tuhoisa tahansa. Meillähän ei taida olla eduskunnassa kuin yksi yhden miehen oppositiopuolue.
Ilmoita asiaton viesti
Oliko kirjoittamassani jotain väärin?
Ilmoita asiaton viesti
Oli Heikki osa väärin. En ole ollut mikään vaikuttaja Keskustassa. Muilla areenoilla olen ehkä vähän vaikuttanut, kuten kehuakseni itseäni, kun eihän sitä kukaan muu tee, niin toin ammattikorkeakoulujärjestelmän Suomeen. Useamman vuoden työn sekin vaati ja asiantuntijat, ammattilaiset, vastustivat. Toisinajattelija fi sivuilla on pitkät tarinat mielipiteistäni ja lisää itsekehua. Taitaa löytyä You tubestakin.
Enkä mitään jalansijaa Keskustasta ole suuremmin hakenut, mutta maakuntani pelastamiseksi Keskustaan tulin. Voidakseni puhua paikallispoliitikoille, tai maakuntapoliitikoille. Siis puhuakseni järkeä. Tuli vaan tämä Suomen pelastaminen väliin vähän sotkemaan. Jos lievää huumoria sallitaan. Tosissani kyllä yritän nytkin järkeä puhua, mutta vaikka kysymys on aivan hirvittävistä asioista, niin järkeä ei haluta käyttää. Halusta on kysymys, ei järjen määrästä.
Ilmoita asiaton viesti
Muistaisin sinun kyllä toimineen pitkään keskustan Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana,tai jotain siihen suuntaan. Voin toki olla väärässäkin.
Putinille sitä järkeä pitäisi puhua. Eihän tuollaiseen voi luottaa,joka ykskaks sulki puunkuljetuksetkin Saimaan kanavalla.
Petsamonko tuo meille myis?
Ilmoita asiaton viesti
Heikki, olin Keski-Pohjanmaan maakuntaliiton johtaja kahdeksan vuotta, en puolueen piirin. Rivijäsen kyllä olin. Erosin viimeisenä pisarana Kokkolan keskustalaisten kanta, että valtakunnan asiat eivät kuulu kokkolalaisille. Se sama on nähtävissä nyt kaikissa puolueissa, kansanedustajissa ja ministereissä. Valtakunnan asiat ja tulevaisuus eivät minulle kuulu. Tehdään kuten käsketään. Ja on hienoa, kun yhtä jalkaa Ruotsin kanssa, sanotaan. Miksi? Siksi, että vastuu omista tyhmyyksistä tuntuu siten vielä vähäisemmältä.
Olin sitten välissä pitkään IPUn varapuheenjohtajana, mutta sinne pesiytyi liikaa myyriä ja tulin todellakin Väyrysen mukana takaisin Keskustaan. Olenkin päässyt jo puhumaan ja esittämään maakunnan pelastamisen keinoa.
Ilmoita asiaton viesti
Selvä homma. Muistin asiat väärin,josta pahoitteluni.
Jotain kuitenkin osui.
Ilmoita asiaton viesti
Putin on pistänyt lisää hyödyllisiä idiootteja asialle.
Ilmoita asiaton viesti
Vähän kalkkiviivoille jäi tämä ”hybridivaikuttaminen”, kun oikeastaan kaikki on jo seremonioita vaille valmista. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
En tuosta hyödyllisyydestä olisi niin varma.
Ilmoita asiaton viesti
Hyödylliset idiootit ovat Putinilta ilmeisesti loppuneet. Nyt joudutaan käyttämään jo hyödyttömiä.
Ilmoita asiaton viesti
Jos ydinaseita käytetään, niin se on aivan sama missä asut, tai mikä olet tai mihin kuulut, tai olet kuulumatta. Koko planeetan väki menee samalla sellaisessa rytäkässä että hei hei vaan. Eli, niitä ei käytetä. Ei voi käyttää.
Itse toivon ja ajattelen että venäjä alkaakin muuttumaan parempaan päin, viimeisen sadan vuoden sekoilun jälkeen. Siellä asuu paljon melko valveutunutta, lännen herkkuja 30 vuotta maistanutta nuorta väkeä, jotka tuskin haluavat (pohjoiskorea tyyppistä) USSR 2.0 seuraavaksi sadaksi vuodeksi. Venäjä saattaa hajota myös osiin, mikä tekisi sille oikein hyvää, ja sen asukkaille, ja meille kaikille.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten olen aiemmin muistuttanut, niin kerran Lapissa harhaili ohjus ja putosi lopulta Inarin jäälle. USAssa on useita kertoja tippunut atomipommeja lentokoneesta lataukset päällä, niin mereen kuin maalle. Räjähdys ollut lähellä. Maaraja osapuolten välillä lähes kolminkertaistuu, kun Kaliningradia ei lasketa, jos lasketaan, niin sitten noin kaksinkertaistuu. Jo pelkästään teknisen virheen mahdollisuus kasvaa, ja perumisaikaa ei ole. Atomipommia on käytetty jo kaksi kertaa. Venäjällä erityisesti on runsaasti ”penehköjä” pommeja, joiden käyttämiseen kynnys on matalampi, ja siitähän se sitten eskaloituu.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän sulkemista halutaankin Lännessä ja sitähän olemme nyt innolla tekemässä. USAn apululkoministeri Victoria Nulandin mies Robert Kagan oli perustamassa 1997 ajatuspajaa, jonka tuotos tähtäsi USAn valta-aseman säilyttämiseen tai tehostamiseen. Sen ajatus oli Venäjän kapseloiminen ja hallitusten vaihdot muslimimaissa. Raportti Project for New American Century, PNAC. Hyvin on toteutunut.
Israelin kannalta Venäjä on sen vihollisten tukija ja Venäjän saaminen pois pelistä pitkäaikaisella sodalla ja kapseloimisella sopii hyvin. Joillakin oligarkeilla lienee ihan henkilökohtaista kostamisen haluakin. Israel teki useita provokatiivisia ohjusiskuja venäläisiä joukkoja vastaan Syyriassa. Kerran koordinoidusti yhtä aikaa ranskalaisten kanssa, jotka ampuivat lentotukialukselta. Laajempi sota olisi siis haluttu, mutta silloin Putinin hermo piti.
Ilmoita asiaton viesti
3,8 miljoonaa venäläistä on lähtenyt maasta.
Ilmoita asiaton viesti
Nygård myös luonnehtii nykyistä Ukrainan sotaa sijaissodaksi (proxy war) jos ei halventavassa niin ainakin negatiivisessa mielessä. Sikäli kuin hyväksytään käsitys sijaissodasta, voidaan kuitenkin kysyä onko sekään kovin kunniatonta.
Sijaissotanahan alkoi myös Yhdysvaltojen tuki Neuvostoliitolle II maailmansodassa, jossa liittoutuneet lopulta voittivat muun muassa natsi-Saksan:
”Even before the United States entered World War II in December 1941, America sent arms and equipment to the Soviet Union to help it defeat the Nazi invasion. Totaling $11.3 billion, or $180 billion in today’s currency, the Lend-Lease Act of the United States supplied needed goods to the Soviet Union from 1941 to 1945 in support of what Stalin described to Roosevelt as the “enormous and difficult fight against the common enemy — bloodthirsty Hitlerism.””
https://ru.usembassy.gov/world-war-ii-allies-u-s-lend-lease-to-the-soviet-union-1941-1945/
Melkoista historian siipien havinaa onkin siinä, että presidentti Biden allekirjoitti Ukrainaa koskevan Lend-Lease-tyyppisen lain pari päivää sitten:
”The original Lend-Lease Act was enacted in March 1941 when the United States was still officially neutral during World War II, as a way for President Franklin D. Roosevelt to send weaponry and other supplies to Britain as it faced Nazi Germany essentially on its own. Among the other allies it later helped was the Soviet Union.
Now, Moscow will be on the other side of the arms channel as the modern-day version, called the Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act, will direct weapons and equipment not to Russian soldiers but to those fighting them. The law will waive time-consuming requirements on the provision of arms to Ukraine, speeding up shipments considered critical to its defense against Russian forces.”
https://www.nytimes.com/2022/05/09/world/europe/biden-lend-lease-act-ukraine.html
X
Ilmoita asiaton viesti
Niin, Biden toitotti näkyvästi, että Nato ei pane vastaan, jos Venäjä hyökkää, ja kielsi lopuksi ministeriltään viime hetken neuvottelut.
Avustettu on ennenkin, lahjottu ja pommitettu. Kuolihan niitä muutama sata tuhatta usalaistakin lopulta, venäläisiä muutama miljoona. Syyrian sota se hauska proxy etenkin Israelin kannalta on. Ensin se ja USA olivat tukemassa Isistä kapinaan. Kun Isisin valta Irakin suunnalla meni jo liiallisuuksiin, niin USAkin alkoi häätää sitä pois. Kovimmat taistelut kävivät kuitenkin kurdit. Sitten tuli Venäjä ilmapommituksineen ja Isis menetti mahtinsa. Siinä vaiheessa Israel alkoi lähetellä rakettejaan venäläisten kimppuun. Ja häärihän siellä Iraninkin joukkoja. Tai häärii. Ja Turkki tarjotteli myös lusikkaansa soppaan. Israelin kannalta siellä on nykyisin aika hyvä tilanne. Ei ole uhkaa Syyrian hallituksesta eikä sissiliikkeistä. Venäjä heikkona.
Ilmoita asiaton viesti
Isis kävi siis proxy sotaa Israelin puolesta. Sellainen proxy-sota, joka synnytetään toisen maaperälle provokaatioilla, propagandalla ja harhaanjohtamisella, ei kovin kunniakas ole.
Ilmoita asiaton viesti
On älytöntä levittää valheellista tulkintaa Pariisin rauhansopimuksesta. Jos uskottavuutta olisi, niin siinä se menisi.
Ilmoita asiaton viesti
Lukekaa kommenttini alla nro …8275.
Ilmoita asiaton viesti
”Suomi ei muuten voi liittyä Naton jäseneksi, sillä liittyminen rikkoo selkeästi sekä Pariisin rauhansopimusta että Venäjän kanssa tehtyä kumppanuussopimusta. Vai onko Suomi maa, joka ei kunnioita tekemiään kansainvälisiä sopimuksia?”
Luepa tuo:
Valtiosopimus 63/1992
1 artikla
Sopimuspuolten suhteet perustuvat YK:n peruskirjan ja ETYKin päätösasiakirjan mukaisesti kansainvälisen oikeuden periaatteisiin kuten täysivaltaiseen tasa-arvoisuuteen, pidättymiseen voimakeinoilla uhkaamisesta tai niiden käytöstä, rajojen loukkaamattomuuteen, alueelliseen koskemattomuuteen, riitojen rauhanomaiseen ratkaisemiseen, sisäisiin asioihin puuttumattomuuteen, ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamiseen sekä kansojen oikeuksien samanarvoisuuteen ja itsemääräämisoikeuteen. Sopimuspuolet täyttävät vilpittömästi kansainvälisen oikeuden velvoitteet ja edistävät hyvän naapuruuden hengessä keskinäistä yhteistyökumppanuuttaan sekä yhteistyötään kaikkien maiden kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen ja Venäjän välisen vuoden 1992 sopimuksen neljännessä artiklassa lukee seuraavasti:
”Sopimuspuolet pidättyvät voimakeinoilla uhkaamisesta tai niden käytöstä toisen osapuolen alueellista koskemattomuutta tai poliittista riippumattomuutta vastaan ja selvittävät keskinäiset riitansa rauhanomaisin keinoin….Sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan.”
Meillä on jo ennakkoon tehtynä sopimus Naton kanssa käytännön toimista, kun Nato käyttää Suomen aluetta hyökkäämiseen tai harjoitteluun. Se on vuoden 2014 isäntämaasopimus. Sen mukaan Suomi antaa kaikkea mahdollista tukea ja tukikohtia sotivalle Natolle. Nato on nimenomaan olemassa Venäjää vastaan. Jäsenyys Natossa vahvistaa isäntämaasopimuksessa sovitun. Isäntämaasopimus oli hallituksen allekirjoituksella.
Suomi käyttää myös parhaillaan voimakeinoja Venäjää vastaan lähettelemällä aseita Ukrainaan. Myös pakotteet on voimakeino, jota Suomi käyttää, vastoin sopimusta.
Järkevä tajuaa tuosta, että kyllä sopimukset rikkovat Venäjän kanssa tehtyä sopimusta. Sitä teki jo aiemmin muutama vuosi sitten Suomen aloittama pakotesota. Siinäkin on kyse sotatoimista, jotka on tähdätty sopijapuolen ”poliittista riippumattomuutta vastaan”.
Pariisin rauhansopimus vuodelta 1947 vahvistettiin pääministeri Tsernomyrdinin vierailulla maaliskuussa 1994. Sopimuksen artiklassa 3 lukee:
”Molemmat Sopimuspuolet sitoutuvat kumpikin puolestaan pidättymään kaikesta hyökkäyksestä toistansa vastaan ja olemaan tekemättä mitään liittoja tai osallistumasta koalitio-liittymiin, jotka ovat suunnatut jompaakumpaa sopimuspuolta vastaan.”
Voiko Nato-sopimusta ja isäntämaasopimusta enää selvemmin kieltää! Suomi ei voi mennä Naton jäseneksi. Kertokaa se presidentille!
Ilmoita asiaton viesti
”Nato on nimenomaan olemassa Venäjää vastaan.”
Naton peruskirjan artikloiden mukaan noin ei asia ole (kts. esim. artiklat 1 ja 2).
https://www.nato.int/cps/en/natolive/official_texts_17120.htm
Käytännössä asian voi ehkä tulkita Nygårdin tavalla, mutta siinä tapauksessa Venäjä itse ”ilmoittautuu” vastapuoleksi.
X
Ilmoita asiaton viesti
Ei Nato peruskirjaa vastaan varustaudu eikä nytkään sodi sitä vastaan, vaan sotii Venäjää vastaan!
Suomeen kun aiottiin perustaa EU:n ja Naton yhteinen hybridiuhkien tutkimuslaitos, eli sylttytehdas irti Suomen lainsäädännöstä ja alueesta, niis julkisesti sen kerrottiin olevan Venäjää vastaan. Siis jälleen yksi sopimusten vastainen teko Suomelta, mutta näitä poliitikkoja me äänestämme. Laitoksen hallinnosta kumpikin jäi sitten lopulta muodollisesti pois. Kun sitä ihmeteltiin, niin vastattiin, että me vaikutamme muutenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Nato muuten ei ole paraikaa sodassa Venäjää vastaan.
X
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa sopimuksessa on kaksi sopijapuolta. Kumpi osapuolista on pyrkinyt puuttumaan toisen sisäisiin asioihin, Suomi vai Venäjä?
Kumpi on kyseenalaistanut kansojen oikeuksien samanarvoisuuden?
Ilmoita asiaton viesti
Toisen asioihin puuttumisesta:
Suomi puuttui pakotteillaan jo vuosia sitten, ja Venäjä vastasi, ja onhan hirmuinen propaganda jostain johdettua. Olemme myös olleet mukana rankaisemassa Venäjää urheilussa. Ja nyt pyrimme puuttumaan sota-aseilla.
Olemme jopa keskeyttäneet atomivoimalaitoksen rakentamisen, kun osakkaana oli venäläinen taho.
Ja sitten salaliittoteoria: Oletteko joskus ihmetelleet, miten maailman isokenkäiset kääntyivät ikäänkuin yhdessä yössä skeptikoista fossiilisen energian hyljeksijöiksi, ja miten sellainen nuori ruotsalainen tyttö yht`äkkiä pääsi maailman näkyvimmille paikoille esittämään ”tieteen tosiasioita”. Tästähän aloitettiin EU:n johdolla suuri sähkön aikakausi, jossa Suomikin on ollut innolla mukana ja veronmaksajat ja autoilijat maksavat. Jospa selitys tähän olisikin Venäjän talouden horjuttaminen? Kenties historioitsijat joskus tutkivat asiaa.
Venäjän puuttumisista en tiedä muuta, kuin että ovat yrittäneet puhua korkealla taholla näiden sopimusten noudattamisesta ja ovat kertoneet, että heidän on sitten tehtävä vastaliikkua, jos Suomi sopimuksia rikkoo ja liittyy Natoon. Lisää ohjuksia suunnataan Suomen kohteisiin, uskon tämän ainakin merkitsevän, mutta se on tulevaisuutta ja nyt Suomen presidentin varassa.
Kansojen oikeuksien samanarvoisuudesta en paljon osaa sanoa, kuin että venäläiset eivät nyt ole samanarvoisia Suomessa esimerkiksi urheilussa eikä juuri missään kanssakäymisessä. Heidät on suljettu ulkopuolelle, eristetty. Tähän saakka suomalaisia on kohdeltu Venäjällä hyvin. Nykyisyyttä en tunne.
Ilmoita asiaton viesti
Ongelmallisinta NATOn kyseenalaistamisessa, tai vaihtoehtoisemman nostamisessa on se, että kääntyy saman tien effektiivisen vallan käyttäjän tavoitteiden vastaikseksi.
Tämä on oma oletukseni. Tästä vinkkelistä kannattaa arvioida useimpia käytännön kysymyksiä, jotka päätetty, tai tullaan päättämään.
Ilmoita asiaton viesti
Taas yksi Putinista ilmoittautui palstalle.
Ilmoita asiaton viesti
Ite oot, ja läl-läl-lää.
Ilmoita asiaton viesti
Mylläriselle ja suosittajalle ei ole väliä kenelle vastaa. Kunhan vastaa…….
Ilmoita asiaton viesti
Kuuluu hyviin käytöstapoihin.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Pyykölä sinulle vastannut…..
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitatko Känsälä, että palkka juoksee kuitenkin?
Ilmoita asiaton viesti
Käsittääkseni Pyykölä vastasi blogistille. Taisit ymmärtää Myllärisen kommentin minua paremmin. Minulle juoksee vain eläke. Olen maatalon poikana ollut aina keskustalainen,ja ylpeä siitä….
Ilmoita asiaton viesti
Hei Mauri! Sain linkin eilen The Saker -sivustolle. Itselleni se ei ollut aiemmin tuttu, mutta paljon mielenkiintoisia kirjoituksia.
Minua jäi mietityttämään tämä, jossa kerrotaan, että länsi työntää vanhaa romua ukrainalaisille ja hommaa itselleen uusia. https://thesaker.is/sitrep-operation-z-yeah-we-have-some-big-deals/
Onko sinulla tästä tarkempaa tietoa? Nimittäin jos on tosiaan niin, että länsi työntää romua Ukrainaan ja hankkii sitten itselleen uutta, niin silloinhan siitä hyötyy vain aseteollisuus.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tuo liene ihan romua,kun Venäjän kalustosta on suurin osa tuhottu. Enään ei ole edes värkkejä ylilentoon voitonpäivänä.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvää faktaa. Puolakkakin nyt tietää.
Ilmoita asiaton viesti
Heh, tässä olisi tarjolla infoa, löytyi haulla The Saker conspiracy:
A Network of the Kremlin’s Obedient Followers
The Saker of the Vineyard is a blog by a retired Swiss Red Cross officer, residing in Florida and defending Russia against an enigmatic Empire. The Saker has become a franchise for an international network of pro-Kremlin outlets, with branches in German, Italy, Latin America, and Russia. A Saker is a sort of falcon, falco cherrug, endemic to the steppes of Eurasia. The name of the blog is an anagram of the blogger’s name.
https://euvsdisinfo.eu/the-saker-blind-loyalty-disguised-as-defiance/
Ilmoita asiaton viesti
Tässäpä tekstiä suoraan Sakerilta itse kunkin valistuneesti arvioitavaksi:
”The point is that for Russia, the Ukraine and the Ukrainians are not the enemy. They are brothers. The enemy is the Nazi mentality foisted on the Ukraine by the Western puppet junta in Kiev. The supply of NATO arms is ‘horrific’, as ‘horrific’ as the brutality of Nazi soldiers and their NATO trainers and supporting Western mercenaries. The aim of the Russian Federation is self-determination for the Ukraine. The south and east of present Kiev regime territory will probably go back to Russia after 100 years of captivity. Small parts of the far west, demilitarised, may go back to Poland, Romania, Hungary and maybe Slovakia, if they wish, to be decided by some international conference of those concerned. Do not forget the very clear Russian aims: To liberate the Russian areas, just as the Crimea was liberated eight years ago, avoiding civilian victims as far as possible, and to demilitarise and denazify the rest.”
http://thesaker.is/we-will-win/
X
Ilmoita asiaton viesti
Andrei Raevsky on aatelistaustainen ja syntyperäinen Sveitsin kansalainen. Asevelvollisuuden suoritettuaan hänet palkattiin Sveitsin SND:n (strateginen tiedustelupalvelu) palvelukseen. Vuosina 1986-1991 hän opiskeli Washington DC:ssä akatemisen sotilasasioiden analyytikon tutkinnon. Raevsky hallitsee suvasti viittä kieltä.
Olisiko sinulla Seija Nylund näihin jotakin sanottavaa?
Ilmoita asiaton viesti
Ilmankos kävi tarjoamassa sitä Lintusellekin
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/raunolintunen/harski-nato-kannatuksen-manipulointi-jatkuu-viela-ainakin-taman-viikon/
Ilmoita asiaton viesti
Seija Nylund, tein saman kysymyksen Lintuselle, Kososelle ja nyt Nygårdille. Sinä Nylund et osannut vastata kysymykseen, toisin kuin Känsälä, Jussila ja Solakivi.
Ilmoita asiaton viesti
Niin. Kyllähän itsekin auttavasti englantia ymmärrän. Luonnollisesti voisit vastata hänelle,joka asiaa epäili.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta vastasit minulle,enkä alkanut haukkumaan idiootiksi. Taisin taanoin kertoakin,että nämä on vain lainassa.
Ilmoita asiaton viesti
Osaatko kertoa, kuinka kauan nuo USA:n toimittamat aseet Ukrainaan riittävät?
Ilmoita asiaton viesti
Niin mistähän sitä kalustoa pitäisi antaa, jos ei omista varastoista?
Vai kuvitteletko, että Joe, Boris ja Volodimyr menevät yhdessä Lidliin ja alkavat latoa uusia taistelupanssarivaunuja ja telatykkejä hyllystä ostoskärryyn?
Huomioiden, että siellä on ikään kuin tilanne päällä, voi olla että siinäkin on järkeä, että antavat kalustoa, jota vastaanottaja osaa käyttää heti, eikä muutaman kuukauden koulutuksen jälkeen.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä tietenkin, että autetaan sillä mitä on. Halusin tietää, että onko tavara ollut kuranttia. Vastauksistanne päätellen on ollut, joten sittenhän kaikki on siltä osin hyvin.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvyys riippuu siitä, kenen suunnalta katsotaan. Ja milloin katsotaan. Jos katsotaan vaikka viiden vuoden kuluttua, ja sota sattuukin jatkumaan edelleen, niin onko silloinkin tuki ollut varmasti Ukrainan hyväksi vai joidenkin muiden tahojen hyväksi?
Ilmoita asiaton viesti
Näitä on hyvä miettiä, mutta keskustelu tahtoo olla mahdotonta tällä hetkellä analyyttiseen ajatteluun esim. viiden vuoden päähän. Hyvä kuitenkin, että kirjoitat tänne ja tuot perusteltuja kantojasi esille tärkeässä asiassa.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö se ole egologista, että ensin käytetään vanhat aseet ja sitten vasta siirrytään uusiin?
Ilmoita asiaton viesti
Halusin vain tietää, että meneekö Ukrainaan vanhaa romua, mutta nyt tässä on jo moni todistanut, että täysin kuranttia tavaraa, joten ei tarvitse siitä olla huolissaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tämähän on kierrätystä parhaimmillaan. Käytetään ensin olemassa olevat aseet loppuun, niin syntyy tilaa uusille markkinoille.
Ilmoita asiaton viesti
Mediasta olen saanut käsityksen, että uusinta uutta(kin) ovat antaneet. Parempaa kuin Venäjällä. Siksipä voi kääntää ihmettelyn tavanomaisesta toisinpäinkin, että miten se Venäjä on näinkin hyvin menestynyt hyökkäyksessään, kun puolustajia on henkilöluvultaankin likimain sama määrä kuin hyökkääjiä?
Ilmoita asiaton viesti
Vai sitä ihmettelette? Ei mitään sympatiaa tuollaisille roistoille ja raiskaajille. Ettekö häpeä?
Ilmoita asiaton viesti
Kerro tuo vaikka Lavroville 😅. Olipa mojovan hauska blogi. Näitä viimeisiä Putin-mielisiä kaivautuu julistamaan Venäjän hyviä aikeita viime minuuteilla ennen Suomen liittymistä Natoon.
Epätoivo näissä kirjoituksissa paistaa.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, täällä on kaikkea tarjolla, kuten:
A Network of the Kremlin’s Obedient Followers
The Saker of the Vineyard is a blog by a retired Swiss Red Cross officer, residing in Florida and defending Russia against an enigmatic Empire. The Saker has become a franchise for an international network of pro-Kremlin outlets, with branches in German, Italy, Latin America, and Russia. A Saker is a sort of falcon, falco cherrug, endemic to the steppes of Eurasia. The name of the blog is an anagram of the blogger’s name.
https://euvsdisinfo.eu/the-saker-blind-loyalty-disguised-as-defiance/
Ilmoita asiaton viesti
Seija Nylund se osaa saman linkin kahdesti laittaa, muttei edes yhdesti vastata yksinkertaiseen kysymykseeni, johon vastasi nyt myös Mauri Nygård.
Ilmoita asiaton viesti
”Suomi ei muuten voi liittyä Naton jäseneksi, sillä liittyminen rikkoo selkeästi sekä Pariisin rauhansopimusta että Venäjän kanssa tehtyä kumppanuussopimusta. Vai onko Suomi maa, joka ei kunnioita tekemiään kansainvälisiä sopimuksia?”
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pariisin_rauhansopimus_(1947)
”Sopimuksen osittainen raukeaminen
Saksan jälleenyhdistyttyä 1990 ja Saksan saavutettua täyden suvereniteetin seuraavana vuonna Suomi julisti yksipuolisella päätöksellään Pariisin rauhansopimuksen aserajoitusartiklat mitättömiksi ydinasekieltoa lukuun ottamatta, sillä Suomi on ollut mukana ydinsulkusopimuksessa vuodesta 1970 pysyen ydinaseettomana.[11] Suomi oli tiedottanut aikeestaan Neuvostoliitolle ja Britannialle, jotka vastasivat ennen päätöksen tekemistä eivätkä asettuneet vastustamaan.[12]”
Ilmoita asiaton viesti
Totta on, Risto. Suomella voi olla sukellusveneitäkin. Rauhansopimus vahvistettiin muilta osin pääministeri Tsernomyrdinin vierailulla maaliskuussa 1994.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Edit!
Ilmoita asiaton viesti
”Eihän Venäjä nyt ole ainakaan Suomen kimppuun hyökkäämässä.”
Eihän Venäjä ollut Krimiä valtaamassa.
-Nimimerkillä: Luottava sevastopolilainen (vuonna 2014).
Ilmoita asiaton viesti
Ei Venäjä ollut hyökkäämään Ukrainaankaan. Putin viimeiseen hetkeen asti vakuutti, ettei hyökkäystä tule.
Ilmoita asiaton viesti
Kun en ole kommentoijana palkollinen, niin jotain muutakin pitäisi tehdä kuin tähän naputella. Tämän jälkeen poistun pihalle. Pitäisi esim. leikata vielä vähän omenapuuta, vaikka myöhässähän sekin touhu on.
En siis jaksa kerrata koko provokaatioiden ketjua Ukrainassa enkä aikaisemmin, enkähän kaikkea tiedäkään, mutta kyllä todellakin venäjänkieliset pantiin ahtaalle heti vallankumouksen jälkeen 2014. Kaksikielisestä maasta tehtiin yksikielinen ja poltettiinpa sitten myöhemmin yli 40 venäläistä kerrostaloonkin, ja aktiivisimpia venäjänkielisiä vastaan sotimaan ja yksityisarmeijoita rahoittamaan olivat Ihor Kolomoiskiy ja Soros, jälkimmäinen vaikutti ainakin säätiönsä kautta. Kolom. on juuri se miljardööri, joka nosti Zelenskyin presidentiksi ja on myös Israelin kansalainen. Z:llä siellä sukulaisia. Kolom. rahoitti nimenomaan natsimielisten johdossa ollutta Azovin pataljoonaa, jonka väkeä on nyt kotipaikkansa luolastossa Mariupolissa. Tilanne siis oli, että Ukrainan armeija ei halunnut lähteä kurittamaan protestoijia, mutta eräät Venäjän vihaajat perustivat siihen hommaan yksityisarmeijoita.
Apul.ulkoministeri Nuland kehui jälkeenpäin käyneensä viitisen kertaa Ukrainassa mielenosoitusten aikaan 2013-14 järjestelemässä vallankumousta ja sen jälkeistä hallintoa. Venäjänkielisten sortaminen ei siis ollut sattuma, ja varmaan tiedettiin, että Venäjä ei tästä pidä. Eikä pitänyt siitä, kun Ukrainan perustuslakiin otettiin maininnat Nato- ja EU-jäsenyyksistä. Vastareaktiota odotettiin.
Maidanin mielenosoituksen aikaan 2013-14 käytettiin aseita ja ammuttiin samoilla aseilla, lääkärin mielestä, joka sitten sattuikin perumaan lausuntonsa, niin poliiseja kuin mielenosoittajia. Yllytettiin näitä toistensa kimppuun. Paikalla käynyt Eestin ulkoministeri Urmas Paet soitti EU:n ”ulkoministeri” Catherine Ashtonille ja totesi, että ampujat taisivat olla meikäläisiä. Ashton vastasi, että luulen, ettemme halua tutkia asiaa. Puhelu kaapattiin ja meikäläinenkin sen kuuli.
Mutta minä kirjoitin blogin Suomen Nato-jäsenyydestä, sen laittomuudesta ja tärkeimmästä vasta-askeleesta, minkä toivoisin presidentinkin aivojen sopukoihin menevän, ja satamasta Jäämerellä, mikä olisi mahdollista saada tukikohdaksi Koillisväylän liikenteeseen ja muutenkin maan huoltovarmuuta lisäämään, jos Naton ulkopuolelle jäisimme. Presidentti on puhunut vain lyhyen tähtäyksen vasta-askelista, mikä on suorastaan anteeksiantamaton puute. Kerroin myös rahoitusmahdollisuuksista sataman ja rautatien rakentamiseksi. Rautatiestä Jäämerellehän on haaveiltu jo sata vuotta. Nyt se voitaisiin toteuttaa. Näistä asioista olisin toivonut trollienkin huulta heittävän.
Ilmoita asiaton viesti
Presidentti kertoo kansalaisille:
”Suomen tasavalta ja Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta toteavat uudelleen tahtovansa yhdessä syventää entisestään kaikkiin olosuhteisiin soveltuvaa puolustus- ja turvallisuusyhteistyötään.
Olemme sitoutuneet puolustamaan Euroopan turvallisuusjärjestyksen periaatteita. Koska Euroopan turvallisuustilanne on heikentynyt, tahdomme entisestään tehostaa turvallisuus- ja puolustusyhteistyötämme sekä vahvistaa keskinäistä solidaarisuuttamme. Aiomme vahvistaa nykyistä, jo vakiintunutta yhteistyötämme ja pyrkiä yhdessä kehittämään valmiuksiamme edelleen.
Tuomitsemme Venäjän meneillään olevan hyökkäyksen Ukrainaan, ja vaadimme Venäjän federaatiota välittömästi lopettamaan vihollisuudet, vetämään joukkonsa Ukrainasta ja ryhtymään vakavasti neuvottelemaan rauhasta. Olemme lisänneet Ukrainalle antamaamme tukea muun muassa toimittamalla maahan aseellista materiaalia, ja olemme sitoutuneet auttamaan ukrainalaisia maansa jälleenrakentamisessa, kun Venäjän sotilaallinen hyökkäys päättyy.
– – –
Yhdistynyt kuningaskunta pysyy horjumatta sitoutuneena Naton avointen ovien politiikkaan. Yhdistynyt kuningaskunta suhtautuu myönteisesti Suomen rooliin turvallisuuden luomisessa Itämeren alueella, Pohjois-Euroopassa ja muualla maailmassa. Yhdistynyt kuningaskunta luottaa vakaasti siihen, että jos Suomi päättää hakea Naton jäsenyyttä, se edistää osaltaan koko Pohjois-Atlantin alueen turvallisuutta. Suomella ja Yhdistyneellä kuningaskunnalla on yhteisiä turvallisuusintressejä, ja Yhdistynyt kuningaskunta on valmis avustamaan Suomea sen pyrkimyksissä kaikin tarvittavin keinoin.
Vahvistamme, että jos jompikumpi maa joutuu hätätilaan tai hyökkäyksen kohteeksi, Suomi ja Yhdistynyt kuningaskunta auttavat toisiaan eri tavoin kohteeksi joutuneen maan sitä pyytäessä. Tämä avunanto voi sisältää myös sotilaallisia keinoja. Tässä yhteistyössä toimitaan kaikilta osin kummankin maan turvallisuus- ja puolustuspolitiikan mukaisesti, ja yhteistyö on tarkoitettu täydentämään – ei korvaamaan – nykyistä eurooppalaista ja euroatlanttista yhteistyötä.
– – –
Tämä asiakirja on poliittinen julkilausuma, joka ei ole oikeudellisesti sitova kansainväliseen oikeuteen perustuva sitoumus.”
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008809995.html
X
Ilmoita asiaton viesti
Niin, näin alhaalle on vajottu. Jos Suomi olisi oikeusvaltio, niin jotain tuollaisten puheiden jälkeen tapahtuisi.
Vastasin sopimuksiin kommentilla 8275.
Ilmoita asiaton viesti
Täysin riskitöntä elämää ei taida ollakaan?
Nato-jäsenyytemme poistaa blogistinkin mielestä piensodan mahdollisuuden Suomen ja Venäjän väliltä? Ainoa riski liittyy suursotaan?
Suursotia esiintyy harvemmin, atomipommisuursotaa ei vielä edes ollut. Näin se tulevaisuuden ennustaminenkin menee vaikeaksi.
Esimerkiksi se, että Venäjä atomipommittaisi Suomea, jos syttyy suursota, ei ole minusta itsestään selvää. Tuulten pääsuunta on Suomesta Venäjälle. Näinpä Pietarin evakuointi voisi tulla tehtäväksi, kun laskeuma kulkeutuisi Suomesta sinnepäin. Se olisi iso operaatio, jonka välttäminen saattaisi kannattaa.
Sitten se vaihtoehto, ettei Suomi kuuluisi Natoon, mutta syttyisi suursota. Jälleen on tuntematon tulevaisuus, muttei se nyt täysin mahdotonta ole kuvitella, että ohjustorjunta tiputtaisi jotain säteilevää Suomen päälle kumminkin. Oikein huonolla tuurilla maapallolle tulisi ydintalvi ja se koettelisi Suomea, vaikkei oltaisi sodittukaan. Eli ei se liittoutumattomuuskaan anna täysiä takeita.
Oma käsitykseni on, että Putinin Venäjä on osoittautunut niin epäluotettavaksi naapuriksi, että Natoon liittymisemme on ikäänkuin muistutus Putinille, että hänenkin tekemisillään on seurauksia. Kuten presidenttimme sanoi, siellä on aihetta katsoa peiliin.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri länsituulista johtuen Suomen läntiset osat ovat suurimmassa vaarassa atomipommien iskiessä. Imatra ja Lappeenranta ovat parhaimmassa suojassa.
Ilmoita asiaton viesti
”– Suomi ei muuten voi liittyä Naton jäseneksi, sillä liittyminen rikkoo selkeästi sekä Pariisin rauhansopimusta että Venäjän kanssa tehtyä kumppanuussopimusta. Vai onko Suomi maa, joka ei kunnioita tekemiään kansainvälisiä sopimuksia?”
Venäjä on itse romuttanut kansainvälisen sopimuspohjaisen järjestelmän Euroopan osalta, joten noilla vanhoilla sopimuksilla ei Suomen kannalta tässä asiassa ole enää mitään merkitystä.
Ja mitä muuten esimerkiksi nimenomaan Pariisin rauhansopimukseen tulee, sen osapuolena oli Suomen osalta Neuvostoliiton lisäksi myös Iso-Britannia, joka ei tänäisen Johnsonin Helsingin-vierailun tapahtumien valossa näytä aikovan kaivaa kyseistä vanhaa sopimusta esiin ainakaan niiltä osin, kuin se rajoitti Suomen suvereniteettia.
Ilmoita asiaton viesti
Tai on kaivanut Pariisin rauhansopimuksen esiin ja todennut, ettei oikeudellisia ongelmia ole.
X
Ilmoita asiaton viesti
Todennäköisesti asiat on tarkistettu. Pariisin rauhansopimuksen kuvaamaa asiaintilaa ei enää ole olemassa, eikä sitä enää voida käyttää Suomen suvereniteetin rajoittamiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Kaivoin pari Venäjän näkemystä Suomen liittymisestä Natoon. Toinen on vuodelta 2016 ja toinen on tuore. Molemmissa vastustetaan Natoon liittymistä, mutta maiden välisiä sopimuksia ei mainita hankkeen esteinä. Luonnollista olisi viitata niihinkin, jos ongelmallisia olisivat.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2016070421845793
https://yle.fi/uutiset/3-12407110
X
Ilmoita asiaton viesti
Oulun luutakauppiaalta ja Väyryseltä varastettua kaikki nämä ”uudet” ajatukset.
Petsamon saamme kauppatavarana heti kun vain lupaamme, ettemme hae Nato-jäsenyyttä. Ja tietenkään me emme enää niin lähellä Pietaria, jollemme ole Naton jäsen.
Tuo Pietarin ja Muurmannin rata on näille Väyrysläisille kovin tärkeä. Ja Petsamo.
Ilmoita asiaton viesti
Niemeläinen, et sitten parempaan pystynyt? Maurin tuntien hänen ei tarvitse varastaa ajatuksia keneltäkään, vaan on täysin itsellinen ajattelija ja todellinen asiantuntija.
Oikeassa sekä Väyrynen että Nygård ovat näistä alueista ja niiden merkityksestä. Ehdottomasti tietenkin Petsamo on saatava takaisin.
Ilmoita asiaton viesti
Haavistolle tyypillinen väite. Hänhän kävi yliopistonkin vain kävelemällä sen lävitse.
Ilmoita asiaton viesti