Suutari haluaa pysyä lestissään


Innostuin kommentoimaan Marko Suutarin kirjoittaman US blogin keskustelussa. Hän siinä muun muassa alensi Paavo Väyrystä. Blogisti sitten hermostui vääristä mielipiteistäni ja toivoi, että kirjoittaisin oman blogini enkä häiriköisi hänen palstallaan. Hyvä ehdotus. Siirränkin tähän Suutarin tontille kirjoittamani. Olkaatten hyvät:

Mauri Nygård #3956536 10.8.2023 13:09

Vastaus kommenttiin: #3956341

Henkilöä tuntematta ei voi tietää, kummasta näissä trollauksissa on kysymys: peritystä sairaudesta ja rasismin muodosta nimeltään russofobia, mitä Erkon mediaperintö ja maan presidentti kiihottavat, vai sotateollisen kompleksin vallasta, mistä USA:n presidentti Eisenhower varoitti jäähyväispuheessaan 17.1.1961. Suomessa Journalistiliiton puheenjohtaja sanoi 80-luvulla, että Suomi on niin keskittynyt maa, että sen voi valloittaa puolella yhden hävittäjäkoneen hinnasta, ja pääpukari voi vetää hyvät rahat liiveihinsäkin. Yhtä kaikki, kansakunnan kannalta on tehty äärimmäisen tyhmää ja vastuutonta politiikkaa. Ydinsodan uhkakin on päällämme. Olemme myös maksaneet suorina sotamenoina Venäjää vastaan käymässämme sodassa yli miljardin eli noin 200 euroa per asukas. Tämä raha menee suurelta osin USA:n sotaelinkeinolle. Sille palautuvat myös USA:n valtion maksama sotatuki, noin 100 miljardia, eli luokkaa 300 euroa per asukas. Siirtomaa-asemamme tulee hyvin esille.

Mauri Nygård #3956894 10.8.2023 22:38

Uusi kommentti Vastaus kommenttiin: #3956657

Niinpä. Vuosituhannen vaihteessa USAssa oli erittäin arvovaltainen ajatushautomo PNAC (Project for the New American Century), joka pohti keinoja, miten USA saadaan johtavaksi maaksi myös tällä vuosisadalla. Keinoja olivat arabimaiden hallitusten vaihdot (huom arabikevät 2010-11 ja mm Libyan pommitukset ja tuhoaminen, Syyrian sota) sekä Venäjän täydellinen eristäminen.

Apulaisulkoministeri Victoria Nulandin puoliso Robert Kagan oli ryhmän jäsen. Nuland kehui jälkeen päin käyneensä Maidanin mielenosoituksen aikaan viisi kertaa Ukrainassa järjestelemässä vallankumousta ja sen jälkeistä hallintoa. Järjesteli sillä tavoin, että uusi hallitus aloitti välittömästi venäjänkielisten sorron ja poisti oikeuden näiden omaan kieleen. Odotetusti se sai aikaan kansannousun Itä-Ukrainassa, mutta ei hätää, sillä maasta nousi kuin polkaistuna yksityisarmeijoita, jotka riensivät itään taltuttamaan rettelöitsijöitä.

Presidentti Zelenskyin nostaja ja rahoittaja Ihor Kolomoiskyi rahoitti Azovan natsipataljoonana tunnettua yksityisarmeijaa, jonka johtajat käyttivät natsitunnuksia. Sanna Marin kunnioitti läsnäolollaan ja vei kukkia äärioikeistolaisen Oikea Sektori liikkeen johtajiin kuuluneen Dmytro Kotsjubailon hautajaisiin. Nuori pataljoonankomentaja oli ollut heti Maidanista alkaen yksityisarmeijassa taistelemassa venäjänkielisiä vastaan ja oli siitä palkittu.

Kolomoiskyi on myös Israelin kansalainen ja on asunutkin tuossa maassa. Miljardööri on perustanut mm. organisaatiot Jewish News One ja European Jewish Parliament. Natsismi ja juutalaisuus sopivat Ukrainassa hyvin yhteen. Venäläiset on yhteinen vihollinen, ne kääpiöt, rotat tai mitä ne nyt ovatkaan. Kovasti kansallishenkinenhän Israelkin on, toisin kuin Suomi.

Suomen veronmaksajat ja äänestäjät ovat siis proxy-sodassaan sekä usalaisen sotaelinkeinon että Israelin valtiuon asialla.

PNAC ajatuspajan jäsen, YK-lähettiläs ja presidentin neuvonantajanakin toiminut John Bolton kertoi viime vuonna olleensa aiemmin suunnittelemassa vallankumouksia.

Mauri Nygård #3956909 10.8.2023 23:12

Uusi kommentti Vastaus kommenttiin: #3956659

USAn tukema Kiovan vallankumoushallinto ei tunnustanut venäjänkielisiä tasavertaisiksi kansalaisikseen, ja suurvallan ylpeyttä tunteva Venäjä ei pitkän päälle sortoa ja sisällissotaa hyväksynyt. Länsihän oli täysin jymäyttänyt ja pelannut vain aikaa Minskin sopimuksilla, kuten Saksan liittokansleri Merkel ja Ranskan presidentti Hollande ovat myöntäneet. Hyökkäyksellään Venäjä yritti säikäyttää ukrainalaiset vaihtamaan hallitusta, mutta säikäyttämistä eli Venäjän hyökkäystä olikin Lännessä haluttu, provosoitu ja siihen valmistauduttu. Tapahtumat sujuvat kuin on käsikirjoitettu. Takaisin USAan kiertävää tukeakin annetaan sopivissa määrin. Ei haluta, että Venäjä joutuu siihen pisteeseen, että käyttää atomiasettaan. Ikuinen jäätynyt sota olisi hyvä. Se pitää valtioiden varustautumistason korkealla kuten NL:n aikoihin, ja sotaelinkeino kiittää.

Mauri Nygård #3958006 12.8.2023 16:45

Uusi kommentti Vastaus kommenttiin: #3957078

Jos lähdetään Ukrainan ongelmassa vuodesta 2014, niin tapahtui seuraavaa:

-Lännen tukema väkivaltainen vallankumous .
-Uusi hallitus aloitti venäjänkielisten sorron.
-Venäjänkielisissä maakunnissa Itä-Ukrainassa syntyi levottomuuksia ja kansannousu.
-Yksityisarmeijat riensivät Itä-Ukrainaan ja aloitivat sisällissodan venäjänkielisiä vastaan. Ukrainan valtion armeija ei aluksi ollut innokas sotimiseen.
-Yksityisarmeijat olivat sodassa voitollisia ja pahiten rettelöineiden maakuntien kapinalliset joutuivat perääntymään niin, että niiden haltuun jäi vain noin puolet maakuntien maa-alasta.
-Venäjä alkaa tukea kapinoitsijoita. Rintamalinja suurinpiirtein jähmettyy.
-Solmitaan Minskin sopimus, kahteenkin kertaan 2014 ja 2015.
-Sopimuksessa luvataan Itä-Ukrainalle autonomia ja veto-oikeus uuteen perustuslakiin, mikä käytänössä estäisi Nato-jäsenyyden.
-Ukrainan hallinto ei haluakaan toteuttaa sopimusta. Ei halua neuvotella itäukrainalaisten kanssa. Ukrainan tavoitteena on Nato-jäsenyys.
-Sota jatkuu mm. tykkien tulituksella asuinkeskuksiin.
-Kun sota Itä-Ukrainassa oli jatkunut noin 8 vuotta, Venäjä lähettää Länsi-Euroopan maille tiedustelun, että mitä nämä aikovat tehdä Ukrainan konfliktin ratkaisemiseksi? Johtavat maathan olivat olleet Minskin sopimuksen allekirjoittajina. Vastaus on tyly. Suomi ei vastaa mitään, antaa EU:n vastata. Venäjä tehostaa kirjettään sotavoimien liikkeillä, joten kirje pitää ymmärtää ultimaatumiksi ja ymmärretäänkin.
-Suomessa eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Niikko toivoo vuoden 2022 alussa Twitterissä, että kunpa Ranskan presidentti Macron tai joku vastaava kertoisi, että Ukraina ei liity Natoon, niin vältettäisiin sota.
-Niikko saa rauhaa toivovasta tekstistään mediassa ja poliittisessa johdossa täystyrmäyksen. Hän joutuu eroamaan puheenjohtajuudesta samana päivänä. Tilalle tulee henkilö, jota luonnehdin russofobiseksi.
-Muutama päivä Niikon toivomuksen jälkeen Ranskan presidentti Macron esittää julkisuudessa juuri Niikon esittämät sanat, että luvataan Ukrainan pysyvän Naton ulkopuolella, niin vältetään sota, ja Saksan liittokansleri Scholz yhtyy Ranskan johtajan ajatukseen.
-Suomen ja Länsi-Euroopan media tyrmäävät Saksan ja Ranskan johtajien julkitulon. Johtajat saavat rapaa niskaansa, ja heidät unohdetaan.
-USA:n presidenti Biden kertoo, että Venäjä tulee kyllä hyökkäämään. Hän myös peruu ulkoministeriltään viime hetken neuvottelun Venäjän kanssa.
-USA:n presidentti Biden vakuuttaa useaan kertaankin, että jos Venäjä hyökkää, niin Nato ei sodi vastaan.
-Venäjä hyökkää 24.2.22 kärki kohti pääkaupunki Kiovaa joukoilla, jotka lukumääräisesti ovat samaa luokkaa kuin Ukrainalla.
-Ukraina ei järkyty, ei vaihda hallitusta eikä presidenttiä. Ukraina onkin ollut valmistautunut hyökkäykseen. Venäjä vetäytyy. Media synnyttää suuren Venäjä-vastaisen innostuksen.
-Nato maat ryhtyvät USA:n johdolla tukemaan Ukrainaa sotilaallisesti. Antavat tarvikkeita, kulkuvälineitä, aseistusta, ammuksia, koulutusta ja neuvonantajia. Palkkasotilaiden nimissä Ukrainassa voi sotia väkeä kaikkialta. Myös Venäjällä on palkkasotilaita. Sota on hyvin kaupallistunut.
-Aikaisempi Saksan liittokansleri Merkel kertoo julkisuuteen joulukuussa 2022, että ei heillä Lännen puolella ollut aikomustakaan noudattaa vuoden 2015 Minskin sopimusta. Tarkoitus oli vain pelata aikaa Ukrainan varustamiseksi sotilaallisesti. Ranskan vuoden 2015 presidentti Hollande vahvistaa Merkelin puheet tosiksi.
-Ukraina hyökkää kesällä 2023, mutta eteneminen on hidasta ja tappiot molemmilla puolilla valtavat.
-Venäjän entinen presidentti ja pääministeri esiintyy julkisuudessa kertoen, että jos Venäjä jää sodassa pahasti tappiolle, niin se käyttää ydinasetta. Medvedevin puheet on etenkin Suomen somessa tuomittu naurettaviksi humalaisen hourailuiksi. Kuitenkin valtiovalta varustautuu antamaan raskaana oleville ja vauvoille jodi-tabletteja.
-Venäjä on ollut ulkopoliittisesti aktiivinen ja saa julkista ja piilotukea muualta. Venäjän bruttokansantuote ei ole Lännen pakotteista huolimatta romahtanut.
-Suomi kärsii taloudellisesti raskaasti idänpolitiikastaan.
x x x
Vaikka ennustaminen on vaikeaa, niin oletan Venäjän mielellään tyytyvän Krimiin, Itä-Ukrainan autonomiaan ja Ukrainan natottomuuteen. Siis Minskin sopimukseen. Kyllä sen toteuttamista voisi Suomikin edistää. Sodan jatkaminen ikuisesti on sotaelinkeinon etu, mutta ei suomalaisten.

X X X

Huomaan jättäneeni listassa Krimin haltuunoton ilman omaa ajatusviivaansa. Se nyt onkin vähän oma juttunsa ja tapahtui 2014 Ukrainan vallankumouksen jälkeen. Ukrainasta oli tulossa Naton jäsen, mikä sitten tietäisi sitä, että Venäjä joutuisi luopumaan suuresta laivastotukikohdastaan Krimin Sevastopolissa. Tukikohta oli Ukrainalta vuokratulla maalla. Venäjä vastusti näin Mustanmeren muodostumista Naton mereksi. Natomaa Turkki sijaitsee vastarannalla.

Krimi oli myös venäläisin ja venäjämielisin Ukrainan maakunnista. Neuvostoliiton sisällä Krimi kuului Venäjän neuvostotasavaltaan vuoteen 1954 saakka, jolloin alue siirrettiin hallinnollisesti Ukrainan puolelle.

MauriNygard
Keskusta Kokkola

Ollut Itsenäisyyspuolueen jäsen. Ent. kunnanjohtaja, maakuntaliiton johtaja, tutkija, ym, fil.lis.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu