Voihan Vasemmistoliitto!

Puoluekokousten jälkeen 13.6.2022

Voihan Vasemmistoliitto!

Että sinäkin Vasemmistoliitto! Olin kyllä kuvitellut muuta. Että kun koko puolueen idea on olla demareita periaatteellisempia, porukka, jota ei lahjota, niin nyt sitten käännetään takki ja ryhdytään Natoa kannattamaan! Siis Li Anderssonin mielestä puolue ja sen edeltäjät ovat olleet äänekkäästi väärässä yli 70 vuoden ajan, ja nyt Li korjaa tilanteen!

Väkisin tulee mieleen, mitä Journalistiliiton puheenjohtaja sanoi minulle Skellefteån lautalla vuonna 1986. Hän totesi, että Suomi on niin keskittynyt yhteiskunta, että sen voi valloittaa puolella hävittäjäkoneen hinnasta, ja pääpukari voi vielä vetää välistä hyvät fyrkat liiveihinsä.

No Paavo Väyrynen sai 11 % äänistä puheenjohtajakisassa. Olihan se jotain kolme kertaa enemmän kuin gallupilla ennakoitiin, mutta ei nyt mikään hurraamisen aihe kuitenkaan. Ei Paavo tietenkään voittoonsa uskonutkaan, mutta yrittipähän herätellä ihmisiä. Siitä kiitokset!

Positiivisinta Suomesta on viime aikoina silmiini tarttunut suurlähettiläs Heikki Talvitien mielipide Nato-jäsenyydestä. Taisi Heikki mainita sotateollisen kompleksinkin, tai jotain sitä tarkoittaen. Hannu Taanilahan sen jo ajat sitten tiivisti: Nato on menekinedistämisorganisaatio. Eivät kuuntele hallituksen nuoret naiset ja muutama nuori mies näitä mielipiteitä.

Positiivista ulkomailta ovat tietenkin Turkin Erdoganin vaatimukset Nato-jäsenyydelle. Toivottavasti kumpikaan osapuoli ei anna periksi. Ehkä seuraava hallitus vetää sitten hakemuksen pois.

Nyt eletään, kuin eduskunta olisi jo jäsenyydestä päättänyt. Ei ole. Siitä äänestetään erikseen, jos tarvetta tulee, eli jos kaikki Nato-maat jäsenyyden hyväksyvät.

Paavo Väyrynen on esimerkki, joka kannatti ministerinä hakemusvaiheessa jäsenyyttä, mutta kääntyi sitten neuvotellun sopimuksen vastustajaksi. Kysymys oli EU-jäsenyydestä.

Jos Paavo olisi ollut jo aikaisemmin selvästi jäsenyyttä vastaan, niin silloin äänestäjien luottamus häneen presidentin vaalissa olisi ollut vahvempaa ja kilpaileva jäsenyyttä vastustava ehdokas Keijo Korhonen olisi saanut ääniä vähemmän. Luultavasti Keijo, jonka poismenosta on juuri kerrottu, ei olisi ehdokkaaksi ryhtynytkään.

Mutta nyt on siis myös vielä se mahdollisuus, että kusetuksesta heräävät kansalaiset painostavat tai äänestävät tulevissa vaaleissa edustajansa natovastaisiksi. Vain enintään 66 oikeamielistä edustajaa tarvitaan jäsenyyden torjumiseksi, sillä kai nyt sentään tässä asiassa noudatetaan Perustuslakia. –Tulee mieleen kristittyjen Raamattu ja kertomus Sodomasta ja Gomorrasta. Herra oli aikeissa tuhota kaupungit, mutta Abraham neuvotteli Jumalan kanssa, että jos löytyisi edes kymmenen oikeamielistä, niin Herra säästäisi kaupungin. Ei löytynyt kuin Lootin perhe, ja kaupungit tuhottiin. Niin voi käydä myös Suomen valtiolle tulevassa suursodassa, jos tuota 66:n määrää ei tarvittaessa eduskunnasta löydy. Pietaria suojellakseen Venäjä iskee Nato-Suomeen jo ennakoiden siinä vaiheessa, kun Venäjällä uskotaan suursodan olevan tulossa. Ja jatkotaistelut käydään Suomen maaperällä ja rannikolla.

Mauri Nygård

MauriNygard
Keskusta Kokkola

Ollut Itsenäisyyspuolueen jäsen. Ent. kunnanjohtaja, maakuntaliiton johtaja, tutkija, ym, fil.lis.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu