Valtiontaloudesta ja työllisyydestä lyhyesti

Kuka idiootti on keksinyt ajatuksen, että työllisyyttä pitää ylipäätään ylläpitää ”valtion ja kuntien avustuksella”?

Valtio voi edesauttaa työllisyyttä vain luomalla edellytykset terveelle yritystoiminnalle, jonka kautta työpaikat syntyvät.

Irlannissa tehtiin perusteellinen vero- ja yhtiölainsäädännön uudistus 2012-2015. Yhteisövero laskettiin 12,5:een prosenttiin, yhtiölakiin laadittiin uusia erityisiä yritysmuotoja, ja mitä tapahtui?

Lyhyessä ajassa n. 1500 monikansallista yhtiötä siirtyi erityisesti Dublinin ympäristöön ja uusia työpaikkoja syntyi yli 250 000.

Irlannin BKT per capita on KAKSINKERTAINEN Suomen vastaavaan verrattuna, Irlanti USD 103 000, Suomi USD 54 000. Irlannin työttömyysasste oli viime vuonna 4,9, Suomen 7,9.

Suomessa sanotaan, että EU ei salli verokilpailua. Täyttä skeidaa! Katsokaa Luxembourgia, Hollantia, Irlantia, jne. Jokainen järkevä valtio pyrkii houkuttelemaan yrityksiä maahansa.

Suomessa hallitukset, olivat sitten minkä värisiä tahansa, näpertelevät turhia vaalikaudesta toiseen. Puuttuu järki ja uskallus tehdä vaikeita päätöksiä. Täysin kyvytöntä sakkia, kaikin puolin ja aivan jokaisessa puolueessa.

Ja se työperäinen maahanmuutto kyllä onnistuu, kunhan sille luodaan edellytykset. Nyt niitä ei ole, ei sitten minkäänlaisia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu