Varma kuolema

Puheenvuoroon ilmestyi kirjoitus, jossa kehuttiin Suomen päättäjien toimintaa pandemian aikana. Kommentoin sinne, mutta ajattelin, että teenpä sitten kommentistani oman kirjoituksen.

Tästä lainauksesta se alkoi:

”Maamme päättäjät ovat osoittaneet vahvaa johtajuutta, kun sitä on eniten tarvittu ja viisautta kun on jouduttu reagoimaan nopeasti epävarmassa tilanteessa.”

Maamme päättäjät ovat möläyttäneet, historiattoman ymmärtämättömyyden tuomalla varmuudella ”kriisin olevan pahin sitten Toisen maailmansodan”, joka on täyttä pötyä ja paniikin lietsomista.

Minkäänlaista yhtenäistä linjaa ei päättäjien toiminnassa ole koko aikana ollut. On poukkoiltu sinne tänne, annettu ristiriitaisia ”suosituksia”, valehdeltu varmuusvarastoista, sekoiltu maskien hankinnassa ja niiden käytön ohjeistuksessa, välillä ”ei ole ollut aika mennä mökille”, välillä on itse sitten matkusteltu, missä lystää, varsinkin nämä virologit. Rokotteita ei toivota saapuvan torstaisin, kun viikonloppu estää rokottamisen, ja on se säilyvyysongelma. Näin joku ”Lukkarinen”, Helsingin terveyskeskusjohtaja, kirjoituspöytäsoturi vailla vertaa.

Päättäjien ”toimenpiteillä” ei ole ollut minkäänlaista merkitystä tilanteelle. Tilanteen näennäinen ”hyvyys” johtuu suomalaisten epäsosiaalisuudesta, kun turvaväli on normaalisti kuusi metriä, vaikka sitä onkin nyt lyhennetty kahteen metriin. Suomi on harvaan asuttu maa, jossa on ehkä kolme taajamaa, joita voidaan kutsua kaupungeiksi. Missä se tauti voisi levitä?

Etäopetus on tuhonnut vähintään yhden koulu/opiskeluvuoden oppilailta ja opiskelijoilta. Ostin kuusi läppäriä köyhille perheille, joilla ei sellaisia ollut. Tarve oli toki tuhatkertainen. Läppäreitä hallitus ei jakanut, mutta satatuhatta euroa sai mikä tahansa yritys, joka viitsi sellaista ”tukea” hakea. Mielipuolista. Ja ”koulutuksella maa nousee”.

Katsotaan nyt, mitä siitä rokottamisesta tulee. Suomessa ei näytetä noudatettavan lääketehtaiden suosituksia rokoteväleistä, mutta nämä ”päättäjät” tietenkin, valtavan kokemuksensa perusteella ja itseensä luottaen, tietävät kaiken parhaiten.

Viimeistään koronan jälkeinen Suomi paljastuu taloudellisesti niin heikoksi, että ns. hyvinvointivaltio häviää ja äärimmäinen köyhyys lisääntyy työttömyyden ohella räjähdyksenomaisesti. Koronan aikana hoitamattomat taudit tulevat tappamaan monta kertaa enemmän kuin virus, itsemurhat lisääntyvät. Saatte vihdoinkin kunnon slummit Helsingin seudulle, jolloin kansainvälisyyden tunne lisääntyy…

Suomella ei ole ollut järkevää talous- eikä maahanmuuttopolitiikkaa, viimeksi mainittua ei lainkaan, itse asiassa.

Olen asunut ja tehnyt töitä kuudessa maassa, seitsemäs menossa. Täysin pelkäämättä rasistiksi leimautumista väitän että Suomen maahanmuuttopolitiikka on vailla järkeä. Maahan ei tule ottaa yhtään henkilöä, joka ei hyödytä edes jollain tavoin vastaanottavaa yhteiskuntaa. Uusiin sosiaalitapauksiin ei ole varaa, niitä on liikaa omasta takaa. Pakolaiset ovat asia erikseen.

Suomi kuolee tällä menolla, se alkaa jo olla terminaalivaiheessa. Päättäjät eivät tästä vastuuta kanna.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu