Koronalisää

Asevelvolliset pakotetaan kertausharjoituksiin, oli poikkeustilanne tai ei. Jos tulee vakavampi tilanne, siellä rintamalla ollaan ehkä monta vuotta, eikä sotilaskarkuri taida selvitä sakoilla. Että se siitä ”vain hoitajat voidaan…”

Jos valmiuslaki on voimassa, hoitajat voidaan todellakin velvoittaa töihin. Niin sen pitääkin olla. Nyt ei ole valmiuslaki päällä, mutta jos tilanne jatkuu tai pahenee, se tulee. Se tulee siksi, että siellä teho-osastollakin on vielä vähemmän niitä osaavia käsipareja, jos pelkkään vapaaehtoiseen paikanhakuun luotetaan.

Tässä on ammattiliitolta, siis Tehyltä, jäänyt kokonaan huomioimatta tällaisen tilanteen mahdollisuus: työehtosopimukseen ei ole taidettu kirjata mitään mahdollisen kriisitilanteen aiheuttaman työvelvollisuuden korvauksista? Vaikka tiedetään, että sairaanhoitaja, lähihoitaja tai kaiketi hoiva-avustajakin(?) voidaan velvoittaa töihin?

Kun työehtosopimuksessa ei ole tätä huomioitu, syy on hallituksen, niinkö?

Hoitajat tarvitsevat ja ansaitsevat ilman muuta koronalisän. Hallitus on jo antanut kunnille miljardin, mutta valitettavasti se taitaa sulaa ennen kuin ehditään hoitajien koronalisiin asti. Toivottavasti mahdollisimman moni kunta ja muu työnantaja huomioi tilanteen myös hoitajien kannalta.

Ja toivottavasti Tehy ja muut liitot huomioivat seuraavalla tes-kierroksella tällaisen tilanteen mahdollisuuden, ja sopivat asiallisen korvauksen valmiiksi työehtosopimukseen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu