Mitä kohti?

Siinä se on; eteeni tuli kuva muutamasta miehestä patsastelemassa Tampereen rautatieaseman kieppeillä Auschwitzin vapautuksen 75-vuotispäivänä. Tänään. Banderollissa lukee ”Kohti vapautta”. Näyttää hienolta. Näyttää oikein hienolta, jos ei tiedä, mistä on kyse.

Kyse on porukasta, joka tänään poltti Israelin lipun Tammelan torilla Tampereella. Siitä porukasta, joka haluaisi perustaa Ruotsista johdetun yhteispohjoismaisen kansallissosialistisen valtion. Se on se sama porukka, joka on väliaikaisessa toimintakiellossa oikeuden päätöksellä, Poliisihallituksen aloitteesta. Tämän kansainvälisen sakin kontolla on jo muun muassa useita henkirikoksia.

Nimi on eri. Nimihän on helppo vaihtaa ja sanoa, että ei tällä ole mitään tekemistä sen kielletyn järjestön kanssa, pois se meistä.

Puhetta kuulemma kiiteltiin. Taitava retoriikka saa vaikka ummetuksen kuvailemisen kuulostamaan ihanalta, kansallisromantiikkaa tihkuvalta viisauden helmeltä.

Älkää menkö sanojen loukkuun. Ajatelkaa, mitä silloin vuosikymmeniä sitten tapahtui. Vaihtakaa sen ajan retoriikkaan ”juutalaisen” tilalle ”maahanmuuttaja” tai ”turvapaikanhakija”. Ei se Hitler suoraan zyklon beellä aloittanut. Ensin piti saada juutalaiset näyttämään epäihmisiltä. Luulenpa, että zyklon b ja keskitysleirit eivät olleet edes Hitlerillä alunperin mielessä. Hän ikään kuin tempautui oman propagandansa virtaan yhä syvemmälle ja syvemmälle. Se vaara on olemassa jokaisella ihmisellä.

Nuo miekkoset, joiden banderollissa luki myös jotain vallankumouksesta, tuskin pystyvät tuollaista poseeraamista kummempaan vallankumousrintamalla. Mutta he pystyvät todistetusti väkivaltaan tavallisia ihmisiä kohtaan, ja he pystyvät houkuttelemaan pahaa aavistamattomia kannattajia esityksilleen. Kesäinen ”Kukkaisvirta”-tapahtuma ja itsenäisyyspäivän 612-kulkue ovat tämän erittäin epäisänmaallisen joukon järjestelemiä.

Moni kakku päältä kaunis…

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu