Elvytyspaketin miljardit suomalaisten veronmaksajien omaan käyttöön!

Miksi Suomi ei elvytä kansallisesti talouttaan elvytyspaketin sijaan? Suomi sitoutui maksamaan vuosikymmeniksi tätä ”kertaluontoista” pakettia 6,6 miljardia euroa, josta Suomi saa takaisin noin 2,7 miljardia euroa. Suomi joutuu ottamaan ensin tavallisilta markkinoilta rahaa ja sitten antamaan suurimman osan siitä EU:n kautta vaikkapa Italialle ja Espanjalle. On myös yksi erittäin iso ongelma tässä asiassa se, että Suomen maksuosuus voikin nousta 7,1 miljardiin euroon ja siitäkin vielä ylemmäs deflaattorilla eli inflaatiokorjauksella, eli kyseessä on tekninen yksityiskohta, joka koituu Suomelle kalliiksi. Näillä näkymin siis 750 miljardin euron elvytyspaketti onkin 807 mrd euroa ja todennäköisesti nousee siitä vieläkin korkeammaksi.

 

Suomi ei päättänyt tällaisesta elpymispaketista, missä ei edes luvut ja summat pidä paikkansa vaan niitä voidaan paukuttaa ylöspäin noin vain ja kyllä Suomi poika kiltisti vain maksaa. Tämä on suoraa valehtelua komission ja hallituksen taholta. Se mistä päätetään, pitäisi kyllä kaiken järjen mukaan sitten pysyäkin siinä, mistä ollaan päätetty tai pikemminkin, kun eduskunta on kumileimasimen roolissa painanut JAA nappia. Uskon hyvin vahvasti siihen, että pääministeri Sanna Marin on ollut tästä hyvinkin tietoinen, mutta on vaiennut asiasta, jotta paketti saatiin eduskunnassa läpi runnottua.

 

No palataanpa takaisin alkuperäiseen kysymykseen eli mitä Suomi saisi tuolla rahalla tehtyä Suomelle ja elvytettyä omaa talouttaa. Teiden, rautateiden ja vesiväylien korjausvelka oli vuonna 2019 noin 2,8 miljadia euroa. Olisi tärkeä saada infrasfruktuuri kuntoon, koska meillä on paljon raskasta liikennettä maanteillä ja tiet ovat entistäkin huonommassa kunnossa. En ymmärrä, miksi päättäjät ottaa jatkuvasti syömävelkaa miljardi tolkulla budjettinsa paikkaamiseen ja lähettääkseen eteläisiin maihin rahaa lahjusten muodossa, mutta ei investoi tulevaisuuteen ja korjaa kaikki tiet hyvään kuntoon. Tätä kutsutaan tulevaisuus investoinniksi ja olen pitkään ihmtellyt miksi näin ei ole tehty. Tuolla 2,8 miljardilla eurolla saataisiin työllisyysastetta nostettua, verotuloina osan takaisin valtiolle, hyvinvointia ja toimeentuloa suomalaisille. Tällä olisi positiivinen vaikutus meidän omaan talouteen ja velkaelvyttämällä suoraan omaan kansantalouteen olisi järkevämpää talouspolitiikkaa kuin antaa rahat ulkomaille.

 

7,1 miljardin euron potista riittäisi jakaa vielä muillekin, kuten esimerkiksi pienituloisille eläkeläisille ja köyhyysrajan alapuolella oleville ihmisille ja perheille. Me voitaisiin lakiteknisillä muutoksilla helpottaa myöskin luottotiedottomien ihmisten asemaa ja päästää heidät taloudellisesta ahdingostaan, sillä luottotiedoton ihminen voi joutua olemaan jopa 15 vuotta velkavankeudessa nykylainsäädännön mukaan. Tämä on täysin järjetöntä ja kohtuutonta. Luottotiedottomia oli vuonna 2019 melkein 400 000 ihmistä, mikä on melkein 10 % koko Suomen väestöstä. Potista riittäisi hyvin maksaa vielä vuosittain toisen asteen maksuton opetus ja suunnata rahaa varhaiskasvatukseen, sillä jokainen sijoitettu euro varhaiskasvatukseen on sosiaalisesti kestävää ja oikeudenmukaista. Voitaisiin palkata myöskin enemmän poliiseja ratkomaan rikoksia, koska nyt on kovin ruuhkautuneet monet rikostutkinnat vuosien ajaksi.

 

Tämä on täysin kestämätön tilanne, koska Suomi ei kestä tällaista velkaorjuutusta Euroopan Unionin takia, sillä EU:lle menevät lainarahat voitaisiin käyttää paljon järkevämminkin. Meidän tulisi panostaa nyt lapsiin ja nuoriin ja sekä infrasfruktuurin parantamiseen sekä yritysten toiminta edellytysten parantamiseen.

 

Vanha sanonta: Jos annat pirulle pikku sormen, se vie koko käden!

 

 

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007993896.html

+1
Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu