Hallituksen politiikka pyrkii turvaamaan myöskin tulevien sukupolvien tulevaisuutta

Mistään mitään en tiedä ja kukaan ei kysynyt mielipidettäni, mutta silti kerron oman mielipiteeni.

Minusta on tullut viimeisen puolen vuoden aikana astetta oikeistolaisempi vaikka en ole rikas, porvari tai hyvätuloinen.

Minulle oikeistolaisuus ei tarkoita sitä, että vain varakkaat omaavat oikeuden oikeistolaisiin ajatuksiin vaan se on myöskin jopa köyhän oikeus vaikkakin harva pienituloinen on oikeistolainen ajatusmaailmaltaan.

Kerron kuitenkin yhden hyvän syyn edes jokseenkin ymmärtää oikeistolaista ajatusmaailmaa.

Aina ajatellaan, että rikkaat vain ryöstävät köyhiltä ja ehkä niin olisikin, jos se olisi mahdollista Suomessa. Täällä on kuitenkin lailla hyvin taattu jokaiselle ihmiselle kohtuullinen sosiaaliturva.

Se miksi myöskin köyhän kannattaa yrittää ymmärtää oikeistolaisuutta on oman ja tulevien sukupolvien edun ajattelemista myöskin pidemmällä 10-20 vuoden aika perspektiivillä nykyisen lyhytnäköisyyden sijaan.

Jos hallitus ei pyrkisi hillitsemään Suomen valtion velkaantumista, niin veikkaisin että viimeistään 20 vuoden päästä jopa jo aiemmin tämä maa olisi taloudellisessa konkurssissa.

Mitä konkurssi sitten tarkoittaa köyhälle tai pienituloiselle?

Yksinkertaisesti sitä, että edes Suomen hallitus ja eduskunta ei päätä enää siinä vaiheessa Suomen asioista vaan leikkaus käskyt tulevat maamme rajojen ulkopuolelta. Se on sitten jo aikalailla armottomampaa leikkaus politiikkaa mitä nyt.

En uskalla edes ajatella, että miten sosiaaliturvalle, terveydenhuollolle ja koulutuksulle siinä vaiheessa käy.

Loppuun toivoisikin ihmisiltä pikkuisen pidempää aikahorisonttia ajatusmaailmassaan ennen kuin menevät lakkoilemaan ja miettisivät, että hallitus yrittää ajatella myöskin tulevien sukupolvien tulevaisuutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu