Jokaisella lapsella oikeus turvalliseen koulunkäyntiin!

En ole nyt vähään aikaan blogannut, eli olen pitänyt vähän taukoa, mutta nyt koin jälleen tarvetta kirjoittaa. Aiheenani tosiaan on kiusaaminen ja Vantaan koulussa tapahtunut 11- vuotiaan lapsen pahoinpitely. En ymmärrä, kuinka tällaista voi Suomessa tapahtua vielä nykyaikana ja kaiken lisäksi vielä koulussa. Eikö meidän vanhempien ja aikuisten ihmisten kuulu kantaa vastuumme, jotta tällaista ei pääsisi enää koskaan tapahtumaan.

 

En hyväksy minkäänlaista väkivaltaa, niin fyysisistä kuin henkistä, sillä jokaisella lapsella täytyy olla oikeus turvalliseen koulun käyntiin. Minua todella huolestuttaa tämä nykyinen kehitys, missä on alettu käymään toisiin käsiksi fyysisesti entistä hanakammin. Niin kauan kuin tätä katsotaan läpi sormien, niin tapahtuu tällaisia väkivallantekoja, jopa kouluissa. Kiusaajien perheiden tilannetta olisi syytä tarkastella, koska yleensä ottaen lasten pahoinvointi lähtee kotioloista, jotka päätyvät kiusaamaan muita lapsia.

 

Itselläni on kolme lasta ja vanhin on vuoden päästä esikoulu iässä. Minua väkisinkin alkaa huolestuttaan ja oikeastaan voisi sanoa, että pelottaan lasteni puolesta, että heitä ruetaan kiusaamaan koulussa. Näköjään nämä pelkoni eivät ole olleet turhia, kun tämmöista tapahtuu Suomessa.

 

Olen vankkumaton kyläkoulujen kannattaja myöskin sen takia, että henkiseen ja fyysiseen kiusaamiseen pystytään puuttumaan tehokkaasti ja jokaiselle lapselle voidaan taata turvallinen koulunkäynti. Nyt, jos koskaan olisi todella hallituksen tehtävä kansallinen strategia suunnitelma, kuinka tulevaisuudessa turvataan jokaisen lapsen turvallinen koulunkäynti sekä kuntien olisi tehtävä itsekin sisäinen suunnitelma koulunkäynnin turvaamisesta. Kyläkouluihin tulisi myöskin panostaa leikkaamisen sijaan, sillä jokainen lasten hyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa pitkässä juoksussa monin verroin takaisin.

 

Jokainen lapsi on arvokas, eikä minkäänlaista kiusaamista saa suvaita tai katsoa läpi sormien tässä yhteiskunnassa. Nyt heitän tässä tosiaan pallon kunnille ja hallitukselle, että tehkää jotain ja nopeasti!

Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu