Jotain tolkkua tähän EU politiikkaan, kiitos!

Kirjoitan tällä kertaa todella lyhyen blogin, jossa kyseenalaistan lakien ja EU:n perussopimusten luovan tulkinnan. Miten ihmeessä on mahdollista, että Suomessa, joka on tiettävästi ainakin vielä oikeusvaltio, voidaan hyväksyä elpymispaketti ilman Suomen perustuslain muuttamista. Toinen asia on se, että kuinka on mahdollista se, kuinka EU:n omia perussopimuksia tulkitaan luovasti, ettei sopimuksilla ole enää mitään pohjaa mihin nojata ja turvata pienten jäsenmaiden, kuten Suomen asema.

 

Sääntöpohjan murentaminen ja lakien sekä sopimusten rikkominen syö väkisinkin pohjaa pois, kun kaiken toiminnan pitäisi olla laeilla ja sopimuksilla perusteltavissa. Tämä on täysin absurdi tilanne. Kuinka tähän on päädytty?

 

En ole korkeastikoulutettu vaan ihan tavallinen kansalainen, joka on huolissaan laittomuuden tilasta tässä rakkaassa Suomen maassa. Kannankin huolta ihan tavallisena kansalaisena siitä, että miksi päättäjämme voivat rikkoa Suomen lakeja ja EU:n perussopimuksia ilman minkäänlaista sanktiota. Mielestäni ministereiden toiminta täytyy Suomen perustuslain mukaan perustua kaikilta osin lakiin eikä mielivaltaisiin lakien tulkitsemisiin. Katsokaa Suomen perustuslakia, niin sieltä löytyy selvästi, että kaiken julkisen vallan on perustuttava lakiin. Nyt sitten sopii kysyäkin, että perustuuko tällä hetkellä hallituksen toiminta perustuslain edellyttämällä tavalla lakiin?

 

Olen todella huolestunut kansalainen ja tiedän, että en ole ainoa suinkaan tässä Suomen maassa. Tällaista lakien luovaa tulkintaa ja polkemista sekä rikkomista ei pitäisi tapahtua Suomen kaltaisessa oikeusvaltiossa. Mikäli todella halutaan, niin paljon hyväksyä elpymispaketti, täytyisi ensin muuttaa Suomen perustuslakia, mikä vaatisi taakseen 5/6 enemmistön eduskunnassa ja sen lisäksi järjestää kansanäänestys asioista, mitkä liittyvät olennaisilta osin kansalaisten elämään ja hyvinvointiin. Kaiken lisäksi kaikkien arvostama perustuslakivaliokunta on politisoitunut täysin eikä sille enää voi antaa sitä arvostusta, mikä sille ennen kuului. Täytyisi perustaa Suomeenkin perustuslakituomioistuin.

 

Tämä on vain tavallisen kansalaisen huolestunut ja turhautunut tunteen purkaus. Toivottavasti minun kanssani samaa mieltä olevat aktivoituisivat myöskin kirjoittamaan rohkeasti mielipiteensä julki, sillä ei tämä nyt oikein mene, jos ollaan ihan rehellisiä.

 

Jotain tolkkua tähän EU politiikkaan, kiitos!

+6
Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu