Keskustalla olisi tuhannen taalan paikka iskeä koronakriisin jälkeen

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto case on ollut mielenkiintoinen ja kestänyt jo reilun vuoden. Se sai päätöksensä eduskuntasalissa, jossa äänestettiin Haaviston luottamuksesta toimia jatkossakin ulkoministerinä. Hän sai 101 ääntä, eli hän toisinsanoen sai eduskunnan luottamuksen Keskustan tuella.

 

Keskustalle tämä paikka oli vaikea, sillä kaikilla heidän kansanedustajillaan ei ollut kuitenkaan luottamusta Haavistoon, mutta äänestivät ulkoministeri Pekka Haaviston hyväksi, lukuunottamatta Hannu Hoskosta, joka äänesti vastaan. Omasta mielestäni Keskustan olisi kannattanut tarttua tähän Haaviston tapaukseen ja saada sillä profiilin nostoa, mikäli haluavat tulevaisuudessakin olla merkittävä puolue ja vaikuttamassa Suomen asioihin. Kuitenkin jälleen kerran Keskusta nöyrtyi ja äänesti, kuten muut hallituspuolueet halusivat.

 

Siitä olen kuitenkin melko varma, että jossain kohtaa tulee se päätepiste, mitä ei enää Keskustakaan voi katsoa läpi sormien. En kuitenkaan ymmärrä sitä, että miksi ei Keskusta yritä nostaa enemmän profiiliaan. Nykyinen tie johtaa väistämättä siihen, että puolueen kannatus vain tippuu entisestään.

 

Seuraavissa budjettineuvotteluissa olisi viimeistään tuhannen taalan paikka Keskustan tehdä sitä politiikkaa, mitä on siltä odotettukin. Eli vaatia kaikki omat asiansa läpi tai, jos ei saa asioitaan läpi, niin kaataa hallitus. Keskustaa uhkaa tulevaisuudessa pienpuolueen asema vailla minkäänlaisia vaikutusmahdollisuuksia, joten nyt Keskustalla on värisuora käsissään, riippuu vain mitä tekevät sillä. Haluavatko olla kompromissi puolue hallituksessa ja näivettyä vai tehdä värikästä politiikkaa ja saada kannatustaan takaisin.

 

Itsehän olen jo pitkään toivonut ja odottanut sitä hetkeä, että saa lukea uutisista Keskustan kaataneen punavihreän hallituksen. Tämä nykyinen hallitus ei saa minulta kyllä kovinkaan mairittelevia arvosanoja eikä saa monelta muultakaan.

 

Tottakai vastuuntuntoinen täytyy olla, että hallitus jatkaa kunnes on tämä koronakriisin toisen vaiheen pahin aalto taltutettu. Ei kukaan vastuuntuntoinen ihminen halua sitä, että politiikkaa tehdään ihmisten terveyden kustannuksella.

 

Mutta lopuksi voitakoon todeta se, että koronakriisin jälkeen täytyy uusien tuulten puhaltaa.

Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu