Kansalaisaloite kiusattujen lasten puolesta

Viime aikoina on ollut paljon keskustelua koulukiusaamisesta ja koulukiusattujen pahoinpitelyistä. Olen erittäin raskain sydämin seurannut mediasta näitä todella ikäviä tapauksia. Nyt meidän on aika tehdä  lasten eteen päätöksiä ja tekoja, ettei kaikki jäisi vain puheiden tasolle. Nyt on oikea aika tarttua härkää sarvista, ja allekirjoittaa kansalaisaloite koulukiusaamisen sekä pahoinpitelyjen lopettamiseksi.

 

Koulukiusatut todella kärsivät kiusaamisesta, riippumatta oliko se henkistä vai fyysistä. Meidän aikuisten tehtävänä on huolehtia siitä, että jokaisella lapsella on turvallinen oikeus käydä koulua ja luoda kaverisuhteita hyvässä ilmapiirissä.

 

Miettikääpä herkkää lasta, jota on kiusattu läpi vuosien koulussa. Mikäli kiusattu lapsi olisi saanut käydä koulua turvallisesti ilman, että täytyy vaihtaa koulua, niin oikeus ja oikeudenmukaisuus olisi voittanut. Moni lapsi voi joutua kärsimään kiusaamisen takia vuosikausia ellei jopa läpi elämän. Kiusaaminen, oli se sitten henkistä tai fyysistä, jättää aina syvät arvet lapsen sisimpään. Lapsia täytyy suojella kiusaamiselta. Valitettavasti nykyään ei kuitenkaan kiusatulla lapsella ole juuri sitä riittävää tukea, jotta pärjäisi koulussa hyvin ja saisi luotua sosiaalisia kontakteja. Mahdollisimman varhain, kun puututaan kiusaamisiin, niin voidaan tehdä asialle paljonkin, mutta se vaatii resursseja ja niitä täytyy koulujen saada. Ovathan lapset sentään maamme tulevaisuus eli miksi ei heihin sitten satsattaisi.

 

Kiusaajan asemaa ei myöskään saa unohtaa vaan täytyy huolehtia hänenkin oikeusturvastaan ja mahdollisuudesta turvalliseen oppimisympäristöön. Mikäli lapsella on kotona jotakin ongelmia, niihin täytyy puuttua heti. Olipa se syy mikä tahansa, niin on todella otettava huomioon kaikki tekijät, mitkä aiheuttavat hänelle pahaa oloa, mikä taas näkyy kiusaamisena.

 

Yleisin kiusaamisen muoto on henkistä ja sitäkin on monenlaista sekä tasoista. Kaikkeen kiusaamiseen on puututtava, koska kiusaaminen vaikuttaa lapsen itsetuntoon ja rohkeuteen luoda sosiaalisia kontakteja. Nyt on tullut aika puolustaa heikoimpia konkreettisesti pelkkien puheiden sijaan. Allekirjoita ihmeessä alla oleva kansalaisaloite sekä jaa sitä mahdollisimman paljon, sillä lapsissa ja nuorissa on Suomen tulevaisuus!

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7377

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu