Kristillisyys suhteessa politiikkaan

Ajattelin nyt tuoda hieman julki omia ajatuksiani ja arvomaailmaani suhteessa politiikkaan, kun olen joskus saanut palautetta, että kristillinen arvomaailmani ei näy omissa blogi postauksissani. Nyt koin, että on aika hiukan avartaa tätä arvomaailmaani paremmin muillekin.

 

Olen kristitty mies eli siis uskovainen ja kuulun Perussuomalaisiin. Kaikki kannanottoni, mitkä otan yhteiskunnallisiin asioihin ja politiikkaan, niin teen sen omasta arvomaailmastani käsin eli kristillisestä arvomaailmastani.

 

Kun toimin Perussuomalaisissa tai toimin kansalaisaktiivina, niin kaiken sen teen Raamatun pohjalta. Raamattu on minulle ylin ohjenuora, mitä noudatan kaikessa toiminnassani. Kristillisyys ei suoraan välttämättä aina näy arkipolitiikassa, sillä ei ole hyvä sekoittaa liiaksi kristillisyyttä ja arkipolitiikkaa keskenään, koska kaikilla ei ole samanlainen arvomaailma. Kuitenkin arkipolitiikankin keskellä kaikki pohjautuu käsitykseeni Jumalasta ja Raamattuun.

 

Jokainen ihminen tekee politiikkaa omasta arvomaailmastaan käsin ja näin pitääkin tehdä. Olen kuitenkin huomannut, että monesti ihmisillä menee monet asiat tunteisiin ja silloin voivat käydä henkilöön ja mennä henkilökohtaisuuksiin. Olen törmännyt tähän usein ja se ei kuitenkaan itseäni haittaa, sillä olen elämässäni paljon pahempaakin kokenut. Olisi kuitenkin suotavaa, että sivistysvaltiossa, kun eletään, niin annettaisiin asioiden riidellä keskenään.

 

Kysynkin, että kuinka monesti olette minut nähneet käyvän henkilöön ja menevän henkilökohtaisuuksiin?

 

Minun moraalikäsitykseeni ja arvomaailmaani kuuluu kunnioittaa ja rakastaa lähimmäistä, riippumatta siitä, mitä hän edustaa. Edustipa hän vihreitä, demareita tai mitä tahansa, niin minun tehtävänäni on rakastaa, kuten Raamattu siihen kehoittaa. Minun tehtäväni ei ole tuomitä ketään ihmistä vaan rakastaa, niin kuin Jumala rakasti maailmaa.

 

Me jokainen voidaan paremmin, kun kunnioitetaan toinen toisiamme ja pyrimme lähimmäisen rakkauteen. Silloin voidaan jokainen paremmin.

 

Lopuksi: Muistakaa kunnioittaa ja rakastaa lähimmäistä sekä tehkää muille niin kuin toivoisitte itsellenne tehtävän.

Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu