Odottaako Päivi Räsästä linnatuomio? (ja minua?)

Ei voi kuin ihmetellä, että mihin Suomen yhteiskunnassa on tultu. Ihmettelen suuresti sitä, että Suomi on ollut sananvapauden malli maa vuosikaudet, mutta nyt ollaan tultu siihen pisteeseen, että Raamatun siteeraaminen on valtakunnansyyttäjän mukaan laitonta ja kiihottamista kansanryhmää kohtaan.

 

Ymmärrän hyvin sen, että nykypäivänä Raamatun tekstit ja kirjoitukset jakavat ihmisten mielipiteitä eikä ne ole kovin kovassa huudossa.

 

Ihmisten täytyy kuitenkin ymmärtää se, että länsimaiset yhteiskunnat perustuvat alkujaan juutalaiskristilliselle arvopohjalle. Suomenkin perusta on laskettu juuri tälle arvopohjalle.

 

Suomessa ollaan nakertamassa tämän arvopohjan rippeet kokonaisuudessaan pois, kun Päivi Räsänen joutui syytteeseen. Suomen perustuslaki takaa sanan- ja uskonnonvapauden, mutta valtakunnansyyttäjän ajojahti Räsästä kohtaan voi pahimmillaan johtaa siihen, että Raamatun tekstistä tulee kriminalisoitavaa ja sen jakaminen olisi pahimmillaan oikeuden päätöksellä kiellettyä ja laitonta.

 

Suomesta tulisi ensimmäinen maa länsimaisissa yhteiskunnissa, joka kriminalisoisi Raamatun. Tämä on erittäin huolestuttava suunta, koska kristityt joutuisivat pian vainon kohteiksi ja kaikki Raamattuun pohjautuvat tekstit esimerkiksi sosiaalisessa mediassa olisi sensuroitava.

 

Pahimmillaan Räsästä uhkaa kahden vuoden vankeustuomio sen takia, että hän siteerasi Raamattua ja harjoitti perustuslain takaamaa vapautta ilmaista mielipide. Ihmettelen suuresti vain sitä, että mitkä mahtavat olla valtakunnansyyttäjän todelliset motiivit tällaiselle ajojahdille?

 

Olipa mitä mieltä hyvänsä Päivi Räsäsen kommenteista, kun hän siteerasi Raamattua, niin ihmisten on aika antaa tukensa hänelle, koska nyt puhutaan Suomen perustuslain takaamasta uskonnon- ja sananvapaudesta.

 

Moniakaan ei varmasti miellytä Päivin siteeraukset Raamatusta, että homous on syntiä, mutta hänellä on oikeus tuoda mielipiteensä julki. Hän ei ole kiihottanut kansaa homoja vastaan vaan on puolustanut heidän ihmisarvoaan. Näköjään kuitenkin valtakunnansyyttäjä näkee asiat toisin.

 

Minä henkilökohtaisesti tuen täysin Päivi Räsästä ja olen myöskin samaa mieltä hänen kanssaan siitä, että homous on Raamatun mukaan synti. Heillä on kuitenkin jakamaton ihmisarvo ja Päivi enkä minä ole sitä missään vaiheessa kiistetty vaan päinvastoin.

 

Mikäli minä joudun oikeuteen ja vankilaan näistä mielipiteistäni, jotka perustuvat Raamatun sanomaan, niin menen mielelläni vankilaan siinä tapauksessa, koska en tule muuttamaan mieltäni sen takia, että alkaa jokin ajojahti ja vaino meitä kristittyjä kohtaan.

 

Meidän olisi syytä ottaa muutama askel taaksepäin ja palauttaa kristilliset sekä perinteiset arvot takaisin kunniaan. Nyt kaikkien tuki Räsästä kohtaan on tarpeellista, muutoin voimme heittää hyvästit sanan- ja uskonnonvapaudelle Suomessa ensimmäisenä länsimaana maailmassa.

 

+3
Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu