Kehitysavun määrärahat kuuluvat Suomen kansalle

Suomessa voidaan tehdä politiikassa erilaisia arvovalintoja. Suomi maksaa vuonna 2021 kehitysyhteistyöhön 1245 miljoonaa euroa. Jokainen suvereeni ja itsenäinen valtio saa päättää kehitysyhteistyön määrärahoista itsenäisesti. Hallitus on päättänyt omasta arvomaailmasta käsin käyttää noin 1,2 miljardia euroa veronmaksien rahoja muualle kuin suomalaisten hyvinvointiin. Onhan se toki kaunis ajatus auttaa muitakin kansoja, mutta pitäisi kuitenkin mennä mentaliteetilla suomalaiset- ensin.

 

 

Mitä tällä rahapotilla sitten saisi aikaan täällä Suomessa, jos hypoteettisesti oletetaan, että saisimme sen summan suomalaisille. Voitaisiin kustantaa esimerkiksi täysin maksuton toisen asteen opinnot, joiden kustannus arvio valtiolle on n. 180 miljoonaa euroa vuodessa. Suomessa on korjausvelkaa infrasfruktuuriin eli pitäisi panostaa teihin ja rautateihin. Tästä potista voitaisiin käyttää puoli miljardia euroa, jolla olisi elvyttävä vaikutus kansantalouteen, koska se loisi työpaikkoja, ihmisille toimeentuloa ja hyvinvointia sekä valtiolle myöskin verotuloja, eli tästä syntyisi positiivinen kierre.

 

 

Suomessa on vähä reilu 4000 asunnotonta ihmistä ja näiden ihmisten välitön auttaminen tulisi olla hallituksen tärkeysjärjestyksessä kärjessä. Tämän lisäksi Suomessa on yli 800 000 ihmistä köyhyys- ja syrjäytymisriskissä eli 16 % väestöstä, joista isolla osalla on luottohäiriömerkintä.

 

 

Kuinka sitten voisimme auttaa näitä köyhyysrajan alapuolella olevia ja luottotiedottomia ihmisiä. Hallitus halutessaan voisi tehdä lakimuutoksia luottohäiriömerkinnän pituuteen lyhentämällä se 15 vuodesta 5 vuoteen. Hallitus voisi myöskin helpottaa velkajärjestelyyn pääsemistä ja lyhentää sen kestoa 3-5 vuodesta 1-3 vuoteen. Luottohäiriömerkinnän omaavien ihmisen ulosotto määrää voitaisiin lakimuutoksella pudottaa 50 % kuukausitasolla. Tästä rahapotista jäisi varmasti vielä annettavaa näille ihmisille, jotka elävät köyhyysrajan alapuolella.

 

 

Suomalaisten mielenterveys- ja päihdetyöhön olisi satsattava entisestään ja tästä potista siihen riittäisi. Erityisesti lasten- ja nuorten ennalta ehkäisevään mielenterveystyöhön varsinkin näiden korona rajoitustoimenpiteiden jälkeen se olisi välttämätöntä. Liian moni lapsi ja nuori ovat joutuneet kärsijän rooliin tässä korona kriisissä ja nyt olisi valtion vuoro auttaa tätä heikoimmassa asemassa olevaa ryhmää.

 

 

Lopuksi vielä täytyy mainita sekin fakta, että Hurstin ruoka-apu ei saa valtiolta tällä hetkellä euron euroakaan tukia vaikka he tekevät valtavan tärkeää työtä köyhien suomalaisten eteen jakamalla heille ruokaa. Ruokajonot ovat kasvaneet vuosi vuodelta eikä hallitus ole tähän asiaan puuttunut millään tavoin. Joten olisikin aiheellista puuttua rakenteelliseen köyhyyteen ja auttaa rahallisesti esim. Hurstin ruoka-apu työtä antamalla heille valtion taholta rahallista tukea.

 

 

Päätänkin tämän postaukseni tähän, että nämä ovat arvovalintoja, mitä hallitus haluaa tehdä. Voitaisiin tehdä paljonkin, jos vain halua olisi ajatella ensin omaa kansaa, sillä Suomen kansa on ansainnut omat veroeuronsa omaan käyttöön.

+9
Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu