Onko aika ajanut EU:n ohi?

Väittääkö joku vielä, että EU:n suhmuroima elpymispaketti on Suomelle hyvä juttu?

 

Iltalehden uutisen mukaan VM:ltä saadun tiedon mukaan elpymisvälineen korkomenot nousevat ennakoidusta jopa 80 miljoonaa euroa vuodessa. Vuosina 2021-2027 tekevät pelkästään korkomenot yli puoli miljardia enemmän mihin ollaan varauduttu.

 

En ymmärrä millä logiikalla ajateltuna elpymispaketti oli hyvä juttu Suomelle. Esimerkiksi Italia on monella mittapuulla mitattuna vauraampi maa kuin Suomi, mutta silti me ollaan nettomaksajia ja Italia nettosaaja.

 

Vaikka Suomi ei olekaan yhtä velkaantunut suhteessa BKT:hen kuin kanssa maa Italia, niin tätä vauhtia olemme ohittaneet kaikki Euroopan maat 15 vuoden sisällä.

 

Suomi ei ole millään mittapuulla vauras maa. Valtio ottaa 10 miljardia lisävelkaa joka vuosi, joten sopinee kysyäkin, että onko Suomella jotain salaisia puskurirahastoja, mitä voidaan käyttää kasvavan velan ja korkomenojen maksamiseen?

 

EU:lle maksettava nettomaksu on tuplaantunut vuoden 2019 559 miljoonasta eurosta ensi vuoden yli miljardiin euroon. Eli viidessä vuodessa nettomaksu on siis tuplaantunut ja Suomi on tänä aikana vain köyhtynyt ja velkaantunut.

 

Kysynkin, että onko meidän mielekästä olla enää EU:ssa jäsenenä, koska olemme nyt vihdoin Nato- maa. Vajaa kolmivuosikymmentä sitten EU:hun liityttiin turvallisuus näkökulma edellä, mutta siinä mielessä EU on turha enää tässä maailmanajassa.

 

EU:n ainoa hyvä puoli on sisämarkkinat, mutta kysynkin nyt aiheellisesti, että onko aika ajanut EU:n ohi?

Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu