Pääministerin aiheuttama vastakkainasettelu ei ole Suomen edun mukaista

Suomessa on nyt ollut viime aikoina havaittavissa selvää yrittäjä vastaisuutta, ainakin pääministeri Sanna Marinin toimesta. Hän on vaatinut yhteiskuntavastuuta suomalaisilta yrityksiltä. Se, että mitä hän tällä yhteiskuntavastuulla sitten tarkoitti, on ainakin minulle jäänyt hämärän peittoon.

 

Pääministerin kommentit yritysten yhteiskuntavastuusta ovat täysin vastuutonta politiikkaa. Vaikka, kuinka SDP onkin ajamassa Suomea vararikkoon tahallisesti yhdessä muiden hallituspuolueiden kanssa, niin täytyisi pääministerin kuitenkin hiukan miettiä mitä sanoo.

 

On todella vaarallista lähteä syyllistämään yrityksiä ja mustamaalaamaan, koska yritykset ovat niitä, jotka tuovat Suomeen rahaa ja palkkaavat ihmisiä töihin sekä luovat hyvinvointia yhteiskuntaan. Valtio tarvitsee verotuloja, jotta pystyisi takaamaan tulevaisuudessakin hyvinvointiyhteiskunnan palvelut. Se ei ainakaan edesauta, että lähdetään syyllistämään yrityskenttää epäisänmaallisuudesta, sillä ilman yrityksiä ei ole hyvinvointiyhteiskuntaa.

 

Tällainen tahallinen vastakkainasettelu ei palvele kenenkään etuja, ei kansalaisten, työntekijöiden ja yritysten. Nyt tarvitaan vastakkainasettelun sijaan todella yhteen hiileen puhaltamista. Hallitus ei tähän kykene, joten hallituksen on erottava ja valtaan on astuttava hallitus, joka kykenee ajattelemaan koko kansakunnan etua, sillä sitä tarvitaan.

 

Mikäli todella halutaan nostaa työllisyys aidosti 75 prosenttiin yksityisen sektorin työpaikoilla, täytyy todella muuttua ääni kellossa. Nyt on vaarana koko hyvinvointiyhteiskunnan romuttuminen ja vararikko.

Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu