Pääministerin moraalinen kompassi on täydellisesti hukassa

Aamiaiskohu on edelleen medioitten ykkösuutisia. Pääministeri Sanna Marin ja hänen perheensä hyödyntää 300 euron verotonta aamiais etuutta valtion kustannuksella eli meidän veronmaksajien rahoilla. Valtioneuvoston kanslia on tarjonnut tätä etuutta Marinille, joka mielihyvin on käyttänyt tätä täysimääräisesti hyväkseen. Verottajan mukaan kyseessä ei ole kuitenkaan veroton etuus vaan se on veronalaista.

 

VNK perustelee etuuden käyttämistä ministeripalkkiolain seitsemännellä pykälällä, jossa mainitaan, että ”valtioneuvoston jäsenelle korvataan tehtävien hoitamisesta aiheutuneet ylimääräiset kohtuulliset kustannukset valtioneuvoston kanslian päätöksellä”. Mikäli olen käsittänyt oikein, niin pääministerin aamiaiset perheineen eivät ole olleet tehtävien hoitamiseen liittyviä millään tavoin vaan pikemminkin yksityisiä aamiaisia.

 

Tämä on enemmänkin periaatteellinen kysymys, että miksi ei ole maksettu veroa etuudesta, joka verottajan mukaan on veronalaista tuloa ja toisekseen tämä sotii SDP:n imagoa vastaan, sillä he ovat profiloituneet köyhien eläkeläisten, duunareitten ja vähäosaisten aseman parantajina. Pääministerin aamiaiset eivät näytä kovinkaan hyvältä ulkopuolisen silmin katsottuna. Etuus, jonka pääministeri Marin saa auto, asunto ja muiden etujen lisäksi on summaltaan pieni tässä kokonaisuudessa, sillä Marin tienaa kuukaudessa etujen lisäksi noin 17 000 euroa palkkioita.

 

Se, mikä tästä tekee häpeällisen asian on se, että hyvää palkkaa tienaava pääministeri käyttää kaikkia etuja maksimaalisesti hyväkseen, sillä Suomessa on melkein miljoona köyhyysrajan alapuolella elävää ja reilu puoli miljoonaa luottotiedotonta, jotka yrittävät elää niukasta miettien käyttääkö rahat lääkkeisiin vai ruokaan. Tämä on SDP:n puheenjohtajalta täysin kaksinaismoralistista touhua. Eiköhän hänellä olisi varaa maksaa itse omat aamiaisensa.

 

Jos Marin menisi kysymään köyhältä eläkeläiseltä tai työttömältä, että onko ok, että käytän sinun verorahojasi omiin aamiaisiinsa, niin voisin kyllä veikata, että tulisi täydellisen tyrmäävä vastaus. Marin teki jälleen omalle tyylilleen perinteiset ja vetäytyi vastuusta. Hänen on aina helppo vierittää syy muualle ja ottaa kunnia aina niistä asioista, jotka palvelee hänen imagoaan.

 

Tässä jälleen näemme sen, että kuinka poliitikoilla voi nousta valta hattuun ja, kuinka helppoa on unohtaa köyhien asema, kun itse elelee leveästi veronmaksajien kustannuksella. Toivon, että Marin vihdoin ja viimein tajuaisi erota pääministerin virasta ja ottaa kerrankin vastuu tekemisistään. Tämä on todellakin periaatteellinen kysymys, sillä ei pääministerikään voi tehdä mitä vain haluaa ilman poliittista vastuuta kansalle.

 

Suomen kansaa on sorrettu korona aikana, elpymispaketin takia ja vieläpä aamiaiskohu oli piste ii:n päälle. Tämä sorrettu kansa kaipaa totuutta, oikeudenmukaisuutta ja rehellisyyttä. Emme me tavalliset suomalaiset hyväksy kaikkea sitä, mitä päättäjämme tuolla tekevät.

 

Loppuun on pakko vielä mainita, että onko se ihmekään, että tulee tällaisia aamiaiskohuja ja mitä lie vielä tulevaisuudessa tulee, kun pääminsterillä on moraalinen kompassi täydellisesti ihan hukassa. Hänen mielestään koti, uskonto ja isänmaa on ihan puppuuta. Eli kysynkin loppuun, että kaipaammeko tällaista pääministeriä, joka hyväksikäyttää kansaa, on epärehellinen ja vastuunpakoilija, jolle hyväksi koetut perinteiset kristilliset arvot ovat myrkkyä?

 

Eroa pääministeri Sanna Marin ja älä aina käytä sitä loppuun kulunutta naisviha korttia!

+12
Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu