Perusoikeuksiamme poljetaan, onko se oikein?

Tässä blogi tekstissäni pureudun hieman syvemmälle Suomen kansalaisten perusoikeuksiin, jotka on turvattu perustuslailla. Suomessa on käytössä valmiuslaki, jolla voidaan kriisin puhjetessa suojata väestöä sekä turvata sen toimeentulo ja maan talouselämä, ylläpitää oikeusjärjestystä, perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia sekä turvata valtakunnan alueellinen koskemattomuus ja itsenäisyys. Näin todetaan valmiuslain ensimmäisessä momentissa. Kolmannessa momentissa määritellään poikkeusolot ja kohdassa 5 sanotaan näin, että vaikutuksiltaan erityisen vakavaa suuronnettomuutta vastaava hyvin laajalle levinnyt vaarallinen tartuntatauti.

 

Nyt päästäänkin itseasiaan eli valmiuslain tarkoituksena on turvata joka olosuhteessa ihmis- ja perusoikeudet ja turvata maan talouselämä, myöskin tilanteessa, jossa on hyvin laajalle levinnyt vaarallinen tartuntatauti. Juuri tähän lainkohtaan on hallitus tarrautunut taistelussa koronaa vastaan. Hallitus on päättänyt rajoitustoimista toisensa perään tuhoten maan talouselämän. Esimerkiksi moni ravintolayritys on lopettanut tai hakeutunut konkurssiin nimenomaisesti rajoitustoimenpiteiden seurauksena. Myös moni muu ala on ahdingossa ja yrittäjät varmasti kokevat yrityksen pyörittämisen hyvin epämiellyttäväksi juuri sen takia, että rajoituksia tulee toinen toisensa perään eikä loppua näy. Kuinka myöskin valmiuslain nojalla rikotaan juurikin niitä perusoikeuksia, jotka ovat perustuslailla suojattuja ja valmiuslain tarkoituksena on niitä ylläpitää jatkossakin. Hallituksen toiminta on hyvin kyseenalaista ja voidaankin pohtia sitä kysymystä, että täyttääkö valtioneuvoston toiminta juuri kaikki ne laillisuusperiaatteet, jotka ovat tämän kansakunnan kulmakivinä.

 

Suomen kansan tulisi voida luottaa siihen, että hallitus toimii perustuslain antamissa puitteissa eikä yritä valmiuslailla eli poikkeustilalailla polkea maantalouselämää sekä ihmis- ja perusoikeuksia. Valmiuslakikin nojaa loppupeleissä Suomen perustuslakiin, joka on ylin laki tässä maassa. Ei voida kuvitella tilannetta, jossa esimerkiksi hallitus haluaa kajota uskonnonvapauden harjoittamiseen valmiuslailla, koska uskonnonvapaus on turvattu perustuslaissa. Tällainen politiikka on erittäin vaarallista ja vahingollista valtiolle, joka toimii oikeusvaltioperiaatteella. Ihmettelen suuresti sitä, kuinka me ollaan päädytty tällaiseen tilanteeseen, jossa puhutaan vakavasta asiasta eli perusoikeuksien kajoamiseen ja vieläpä ohittaen Suomen perustuslain.

 

Nyt tullaankin siihen olennaiseen kysymykseen, että oikeuttaako korona todella näin mittaviin rajoitustoimenpiteihin? Korona on suurimmalle osalle väestöstä kuitenkin täysin harmiton tauti. Kerron hieman kuolleisuuden määrästä prosentteina suhteessa koko väestöön, niin saatte paremman kuvan siitä, kuinka tämä koronahuijaus pelaa ainoastaan valtaapitävien pussiin. Elikkä kuolleisuus koronan osalta on Suomessa vain 0,0015% koko väestöstä. Johtopäätökseni tästä on, että ei kannata hätiköiden tehdä mitään, mutta hallituksella tuntuu olevan kiire.

 

Aika jänni pieni yksityiskohta tässä THL:n pitämässä tietopaketissa, mikä on tuossa alhaalla linkkeinä, on se, että korona ei ole lisännyt millään tavoin kokonaiskuolleisuutta.

 

Terveisiä sinne eduskuntaan, kun kesken valtavan kriisin tullen olette viikon lomilla jälleen.

 

Lukekaa ihmeessä nämä liitteet!

 

 

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20111552

 

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta#tilanne

 

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta#tehohoidosta

+1
Miika Koskela

Olen 29 vuotias kolmen lapsen isä. Politiikan ahkera seuraaja ja kannanottaja. Minulla on kristillinen arvomaailma ja myöskin sen kautta katson tätä maailman menoa. Kannatan konservatiivisia arvoja, mutta ihminen on kuitenkin aina keskiössä. Ihmisiä vartenhan politiikkaa tulisi tehdä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu